MENU

11:30
У квітні в області висадять сотні «дерев миру»

5 квітня в Молодіжному парку пройшла всесвітня акція «Дерева миру», в рамках якої кілька десятків мешканців Харкова посадили 20 саджанців ясенів.

Про це повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА.

За словами координатора ініціативи «Дерева миру» в місті Харків Марії Костів, у всьому світі акція відбудеться 9 квітня, до неї приєднаються 112 країн. У нашому регіоні громадськість вирішила взятися до робіт раніше і, за можливістю, продовжувати їх протягом усього квітня.

Організатор акції зазначила, що в Харкові акція проходить вже другий рік поспіль. На думку Марії Костів, висадка «дерев миру» об'єднує не тільки захисників природи, але й мешканців регіону з активною громадянською позицією.

«Сьогодні найголовніше - щоб в Україні настав мир, - каже Марія. - Ці дерева - символ миру. До речі, на кожному з саджанців розміщена емблема з побажаннями миру, злагоди і добра».

Марія Костів зазначила, що волонтери долучаться до масштабного озеленення населених пунктів Харківської області 23 квітня під час проведення всеукраїнського суботника.

Нагадаємо, ініціативу «Дерева миру» підтримує Держекоінспекція в Харківській області. Наприклад, восени минулого року інспектори висадили близько 30 дерев на проспекті Науки.

Щоб приєднатися до акції, можна зв'язатися з координаторами в соціальній мережі Facebook. Автор ідеї, організатор ініціативи «Дерева миру» - Лілія Ткаченко, тел.: (095) 272-95-79, (063) 436-65-65, ukr.ngo.info@gmail.com, ukrdobro1@gmail.com,

Координатор ініціативи «Дерева миру» в місті Харків - Марія Костів, (095) 852-19-54, kostiv_masha@ukr.net.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 406 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar