MENU

18:39
У рамках проекту МОМ у селах району відновлюються заклади культури

"Донецький сільський клуб – центр культурного розвитку та соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб та місцевих жителів" – з проектом під такою назвою донецька громада стала учасником проекту «Всебічна стабілізаційна підтримка для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та постраждалого населення в Україні», який впроваджується Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні за підтримки Європейської Комісії у партнерстві із Західноукраїнським ресурсним центром на території сільських рад, де проживає велика кількість вимушених переселенців.

В селі Донецьке тимчасовий прихисток знайшли понад 150 осіб з Донецької та Луганської областей. Готуючи свій проект, жителі села спільно з переселенцями ставили за мету у процесі його реалізації підвищити соціальну згуртованість місцевого населення і ВПО та зменшити соціальну напругу через запровадження нових якісних послуг сільським клубом. На базі закладу культури буде відкрито клуб відпочинку під назвою «Кредо», де бажаючі зможуть поспілкуватися, знайти собі нових друзів, а переселенці ближче познайомитись із корінним населенням. Також тут буде організовано роботу гуртків за інтересами: бісероплетіння, вишивка тощо.

Завдяки проекту МОМ на даний час розпочато ремонт будівлі клубу. Передбачається за рахунок коштів гранту (32,5 тис. євро) провести внутрішні ремонтні роботи і частковий ремонт даху, замінити вікна і двері.

Відновити культурний центр в селі в рамках проекту МОМ вирішили також і в Левківці, де проживає 323 переміщені особи, і в с. Червоний Оскіл, де вимушених переселенців найбільше.

В Левківському СБК та місцевому відділенні територіального центру будуть замінені вікна, двері, димохідна труба, після цього облаштовано зали для роботи гуртків, клубів за інтересами та організації спортивно-оздоровчого відпочинку.

У Червонооскільському сільському Будинку культури проводиться ремонт глядацької зали, гримерок на сцені, будуть замінені вікна, а також закуплені матеріали для занять у гуртках художньої самодіяльності (театральні костюми, музична апаратура), приладдя для фітнес клубу та циркової студії.

Завдяки проекту і осколяни, і переселенці зможуть займатися в гуртках з вокалу, танців, опановувати ази циркового мистецтва та відвідувати фітнес-клуб. Для подружньої пари - акробатів на роликах з Донецької області, де вони займалися в цирковій студії, з’явиться можливість відкрити свій гурток.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 357 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar