MENU

22:19
У "Золотій ниві" виробляють пелети з відходів соняшника

У зв’язку з високою вартістю природного газу все більш актуальним постає питання щодо виробництва твердого біопалива. Незважаючи на багаті паливні ресурси нашого краю, в тому числі і наявність лісових насаджень, більш вигідно і екологічно правильно використовувати відходи та сировину вторинної переробки.

У вересні цього року в одному з відділень ПП «Золота Нива-1» на території с. Куньє було встановлено обладнання з виробництва пелетного палива. Відходи від очищення соняшника, які раніше доводилося прибирати та утилізувати, тепер йдуть на забезпечення населення паливними гранулами.

Щоб ознайомитися з технологією виробництва гранульованого палива біологічного походження, 8 грудня на підприємстві побував перший заступник голови районної державної адміністрації Дмитро Кіян.

За словами завідуючого током, агронома відділення Павла Гуртова, пелети з відходів соняшника за калорійністю перевищують навіть дубові дрова, які на сьогоднішній день досить дорогі та важкодоступні для населення. Це гранульоване паливо зручно зберігати і транспортувати, воно є екологічним, оскільки при спалюванні вуглекислого газу виділяється не більше, ніж при природному розкладанні деревини, і утворюється мізерно мала кількість шкідливих викидів.

Він також розповів про досить нескладні технічні особливості роботи обладнання, до речі Харківського виробництва, продуктивність якого складає 20 тонн на добу. Обслуговують систему 4 працівники, що працюють у дві зміни, а також один водій.

У ході спілкування з першим заступником голови райдержадміністрації Павло Гуртов запевнив, що потужностей лінії з виробництва пелетів їхнього господарства вистачить для забезпечення альтернативним паливом потреб усього Ізюмського району.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 437 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar