MENU

17:40
В Харківській області будують два молочних комплекси і велику свиноферму

Про підсумки роботи галузі тваринництва в 2015 році і прогнозні показники розвитку в 2016-му говорили 5 квітня на селекторній нараді Мінагрополітики України.

Засідання відбулося під керівництвом першого заступника міністра Ярослава Краснопольського. Він проаналізував результати роботи сільгосппідприємств галузі тваринництва, зокрема, відзначивши високі показники Харківської області в сфері молочного скотарства.

За даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, за підсумками року позитивну динаміку продемонстрували сільгосппідприємства галузі свинарства та скотарства. Так, чисельність великої рогатої худоби в порівнянні з 2014 роком збільшилася на 0,5 тис. голів, свиней - на 4,2 тис.

«За обсягами виробництва молока область посідає третє місце серед регіонів України, - зазначив директор Департаменту АПР ХОДА Олександр Нездюр. - За цей період було вироблено 233 тис. тонн молока та вирощено свиней в живій вазі 30 тис. тонн. У порівнянні з 2014 роком обсяги виробництва молока збільшилися на 1%, обсяги вирощування свиней - на 38%».

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку, в цьому році галузі свинарства та молочного скотарства області продовжують демонструвати позитивну динаміку. Так, за січень-лютий 2016 року обсяги виробництва молока склали по сільгосппідприємствах 36,5 тис. тонн, що на 5,8% більше аналогічного періоду минулого року. За 2 місяці 2016 року вирощено свиней в живій вазі 4,6 тис. тонн, обсяги вирощування виросли на 24%. Також, в порівнянні з минулим роком, в січні-лютому 2016-го майже вдвічі збільшилися обсяги вирощування птиці, за цей період вони склали 5,3 тис. тонн.

Олександр Нездюр також повідомив, що на підприємствах області тривають роботи з будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, впровадження сучасних технологій виробництва тваринницької продукції.

«Найбільш значущими проектами в області є роботи з будівництва молочних комплексів в ТОВ «Агросервіс ЛТД» Чугуївського району на 1200 корів і в АФ «Піщанська» Красноградського району на 1920 голів великої рогатої худоби, - повідомив директор департаменту. - У галузі свинарства закінчується будівництво комплексу із замкнутим циклом виробництва на 24 тис. голів свиней в ПП «Північ-2006» Дворічанського району».

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 501 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar