MENU

15:57
В Харківській області протягом року 1000 військових отримали посвідчення учасника АТО

Про це повідомив т.в.о. військового комісара Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

На Харківщині протягом 2015-го – початку 2016 року у районних військових комісаріатах близько 1000 учасникам АТО було вручено посвідчення учасника бойових дій.

«Усі харків’яни, які торік набули нового соціального статусу, є демобілізованими воїнами. Через тривалість процедури видачі посвідчення вони їх отримали не у бойових частинах, а після підготовки певних паперів у військкоматах. При цьому, 235 колишніх воїнів стали учасниками бойових дій за клопотанням командування Харківського облвійськкомату. Здебільшого, це бійці добровольчих батальйонів чи особи, які втратили якісь документи», - зауважив Юрій Калгушкін.

За словами офіцерів відділу соціального забезпечення Харківського обласного військового комісаріату, надання статусу учасника бойових дій демобілізованим військовослужбовцям є одним з пріоритетних завдань.

«На військовому обліку в Харківській області зараз перебуває декілька тисяч учасників АТО. Усі вони є «золотим» оборонним фондом не тільки регіону, а й держави в цілому. Зі збільшенням у 2,5 рази грошового забезпечення захисникам Вітчизни чимало з них стали замислюватися над службою за контрактом. З такою категорією військовозобов’язаних ми працюємо щоденно і для них двері райвійськкоматів завжди відкриті», - розповів полковник Юрій Калгушкін.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 427 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar