MENU

15:38
Валерій Марченко: Міська влада виділить 100 тис. грн. на пільговий проїзд ізюмчан

На найближчій сесії Ізюмської міської ради буде розглядатись питання про виділення перевізникам 100 тис. грн. як компенсацію за безкоштовний проїзд пільгових категорій громадян.
Таке рішення пов’язане з прийняттям Закону України “Про державний бюджет України на 2016 рік”, яким передбачено, що фінансування перевезення пільгового контингенту тепер відбуватиметься не за державні кошти, а за кошти місцевих бюджетів.
Та на момент ухвалення Верховною Радою вищевказаного Закону бюджет Ізюма вже був прийнятий депутатами, і кошти на пільгові перевезення там не були передбачені.
Тож аби уникнути перебоїв з рухом громадського автотранспорту та забезпечити в повному обсязі безкоштовний проїзд пільговим категоріям громадян, міська влада подала на розгляд сесії Ізюмської міської ради проект рішення, в якому зазначається, що з міського бюджету буде виділено 100 тис. грн. на покриття боргу за пільгові перевезення автоперевізникам.
Тому що більшість маршрутів є збитковими через невиплату дотації на послуги перевезення пільгової категорії громадян.
Нині правом безкоштовного проїзду користуються: інваліди війни I, II та III групи та учасники бойових дій; діти з багатодітних сімей; реабілітовані; діти-інваліди, інваліди I та II груп. Згідно чинного законодавства України перевізники не мають права відмовляти у пільговому перевезенні особам, які цього потребують.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 355 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar