MENU

17:01
Валерій Марченко: “Робоча поїздка до Києва відкрила нові можливості та перспективи”

Ізюмський міський голова Валерій Марченко і його заступник Володимир Мацокін взяли участь у семінарі для міських голів «Сучасне управління містом»
Семінар, який проходив 15 грудня в м. Києві, організовано Всеукраїнським громадським об'єднанням «Клуб мерів» за підтримки Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана. Участь у заході взяли міські голови із 40 міст, професори та кандидати економічних наук Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана, екс-заступники Міністра фінансів України та Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, представники Асоціації міст України, профільні експерти, наукові керівники.
Учасниками зустрічі були обговорені такі проблеми, як основні напрями реформування житлово-комунального господарства, бюджетна децентралізація, стратегічне планування розвитку місцевих громад, децентралізація повноважень з державної реєстрації нерухомого майна та бізнесу, шляхи впровадження енергозберігаючих технологій, створення агенцій розвитку територій та ін.
Голова Держенергоефективності Сергій Савчук презентував новобраним головам запроваджену Урядом програму з енергоефективності та звернув увагу на особливості її реалізації на регіональному і місцевому рівнях.
Наприкінці зустрічі учасниками семінару був підписаний меморандум про співробітництво між всеукраїнським об’єднанням “Клуб мерів” та громадською спілкою “Фонд розвитку та інновацій ЖКХ”.
В рамках робочої поїздки Валерій Марченко та Володимир Мацокін 16 грудня відвідали місто Ірпінь Київської області та зустрілись з Ірпінським міським головою Володимиром Карплюком. Мета зустрічі — перейняти досвід керівництва, обговорити перспективу подальшого співробітництва. З метою ознайомлення з досвідом роботи щодо впровадження енергозберігаючих технологій та модернізації комунальної і соціальної інфраструктури міста, Ізюмський міський голова, його заступник разом з Ірпінським міським головою відвідали комунальні заклади міста. Особливу увагу під час візиту приділили дитячий поліклініці. Адже з метою забезпечення надання якісних та доступних медичних послуг у місті Ірпінь впроваджуються нові медичні стандарти, в міських медичних закладах проводиться матеріально-технічне забезпечення сучасним обладнанням відповідного профілю і спеціалізації.
Валерій Марченко, підводячи підсумки візиту, зазначив: «Ця зустріч стане поштовхом для того, аби в нашому місті Ізюм соціальна та комунальна сфера набула інноваційного шляху розвитку, наблизившись до європейського рівня обслуговування». 

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 448 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar