MENU

13:25
Валерій Марченко: В Ізюмі розпочато масштабний процес відновлення і модернізації вуличного освітлення на енергоефективне

Протягом останніх років в місті Ізюм гостро стоїть питання перебоїв в роботі системи вуличного освітлення. Це пов’язано з тим, що:
відбуваються крадіжки ламп та електродротів;
відбувається хаотичне встановлення місцевими жителями дешевих ламп накалювання (потужністю 500 Вт), які спричиняють велике навантаження на електромережу, внаслідок чого відбуваються аварійні замикання електричних щитів;
існує дефіцит коштів платників податків в міському бюджеті через постійне здорожчання тарифів на електроенергію (з 1 березня 2016 року електроенергія здорожчала з 0,46 коп. до 1,10 грн./кВт )
В зв’язку з цим міська влада повинна була збільшити свої витрати на утримання освітлення вулиць з 460 тис. грн. до 560 тис. грн. на рік, а також встановити час освітлення вулиць до 21-00 год., аби зберегти хоча б часткове освітлення вулиць міста.
Та це лише тимчасові заходи.
За ініціативи Ізюмського міського голови Валерія Марченка Комунальним підприємством “Благоустрій міста Ізюма” розпочато процес заміни звичайних ламп накалювання на енергозберігаючі світлодіодні лампи LED. Для заміни перших 1200 ламп з міського бюджету (коштів платників податків) виділено 100 тис. грн.
Впровадження таких енергоефективних заходів в місті надасть можливість в 10 разів зекономити кошти платників податків на витратах за електроенергію для освітлення вулиць і зробити Ізюм світлим, комфортним та безпечним в будь-який час доби.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 447 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar