MENU

09:21
Вартість пшениці для власників земельних паїв складатиме 3 тис. грн. за тонну

 

31 липня на базі управління агропромислового розвитку РДА відбулася нарада голови районної державної адміністрації з керівниками господарств з питань завершення збирання ранніх зернових і зернобобових культур у сільськогосподарських підприємствах району.
Зважаючи на те, що по завершенні жнив землекористувачами району розпочинається виплата орендної плати власникам земельних паїв, під час наради було обговорено питання про проведення відповідних розрахунків.

Згідно з договорами оренди в районі використовується 7347 земельних часток (паїв), що складає 40174 га. З початку поточного року змінено умови нарахування орендної плати. Кумулятивне значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель з 1995 року станом на 1 січня 2015 року становить 3,997. Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь станом за 2014 рік склав 1,249.

За оперативною інформацією на сьогоднішній день, більшість господарств району планує проводити нарахування і розрахунки в розмірі 3% від нормативної грошової оцінки землі, ТОВ "Караван-1" у розмірі 3,5%, а такі господарства як ТОВ "СК Восток", ТОВ "СД-Агро" , СТОВ "Старт", ТОВ "Чарівний Лан" – 4%.

У ході сьогоднішньої наради сільгосптоваровиробниками району було прийнято рішення для розрахунків за оренду земельних паїв цьогоріч встановити рекомендовану ціну на зерно пшениці (5,6 класу) в розмірі 3000 гривень за тонну.

 

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 374 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar