MENU

18:14
ВЕСНЯНИЙ ДЕНЬ РІК ГОДУЄ

29 березня голова райдержадміністрації Л.Шамрай, голова районної ради С.Дуванський, фахівці управління агропромислового розвитку РДА, керівники сільськогосподарських підприємств району взяли участь в обласній селекторній нараді, під час якої  йшлося про хід проведення комплексу весняно-польових робіт. По її завершенні відповідне питання було обговорено в розрізі господарств району, виходячи з того, що якісне та своєчасне проведення весняно-польової кампанії має вирішальну роль у формуванні врожаю.

Під урожай нинішнього року господарствами району посіяно озимих зернових на площі 20038 га. На даний час вже підживлено 17709 га озимини, або 88%, в тому числі по мерзлоталому ґрунту підживлено озимих культур на площі 12063 га. Внесено 2958 тонн азотних добрив, що в середньому складає 167 кг/га.

Начальник управління агропромислового розвитку РДА Тетяна Калініченко доповіла про забезпеченість господарств району мінеральними добривами, насінням, технікою, зокрема, оновлення машинно-тракторного парку, зупинилася на питаннях щодо матеріального заохочення працівників сільськогосподарських підприємств та охорони праці

Особливу увагу було приділено формуванню структури посівних площ, оскільки від її виваженості суттєво залежить виконання програм по виробництву основних сільськогосподарських культур. Було зазначено, що на сьогодні ще є час для оптимізації площ посіву сільгоспкультур, та надано рекомендації товаровиробникам не зменшувати площі посіву зернових культур і, по можливості, збільшити посіви гречки для достатнього виробництва так необхідних для внутрішнього споживання обсягів крупи гречаної та недопущення її подальшого подорожання.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 421 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar