MENU

21:59
Ветеран війни відзначив свій 94-й День народження

 15 червня інвалід Великої Вітчизняної війни, Почесний громадянин міста Ізюма Правленко Дмитро Омелянович відзначив свій 94-й день народження.

Уродженець Ізюмського району, підлітком, працюючи на Ізюмському паровозо-ремонтному заводі, освоював спеціальність електрозварника. Це йому доручили в перші дні війни виконати унікальну зварювання при виготовленні паровоза-бронепоїзда. До сих пір пишається виконаною роботою. А в жовтні місяці прийшла і йому повістка.

Так і для нього почалася Велика Вітчизняна війна. День Перемоги зустрів після чергового поранення в госпіталі Чехословаччини.

Демобілізувавшись (завдяки комсомольському квитку, який зупинив рух пулі до серця, а зараз цей квиток зберігається в Ізюмському краєзнавчому музеї), повернувся додому і пропрацював на своєму рідному підприємстві ІТРЗ до виходу на пенсію. Добрі справи не залишилися непоміченими і у Дмитра Омеляновича до великої кількості військових нагород додалися трудові. А незабаром йому було присвоєно звання Почесний голова ветеранської первинки, а в 2015 році йому присвоєно Звання Почесний громадянин міста Ізюма.

Того святкового дня двері його будинку були навстіж цілий день - гості, сусіди, діти поспішали привітати іменинника.

Поздоровити з 94-річчям приїхав і заступник Ізюмського міського голови Костянтин Петров, який тепло і сердечно привітав Дмитра Омеляновича від імені Ізюмського міського голови та від себе особисто. Побажав йому здоров'я, оптимізму та вручив квіти і подарунок.

До цих привітань приєдналися керівники ветеранської організації Нога В.І., Сироватко А.К., Щелкунова В.П. Було приємно імениннику за таке високе увагу до нього. А гості навперебій бажали здоров'я, чистого неба, любові ближніх і звичайно ж, залишатися таким же людяним.

Ветеранська організація виказує щиру подяку секретарю Ізюмської міської ради Артему Єрдаларяну за безвідмовне вирішення питання по виділенню транспорту для поїздки до іменинників. Адже зустріч друзів, спілкування протягом години підбадьорює їх, і, можливо, продовжує життя.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 352 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar