MENU

09:07
Відкрито оновлений корпус у психоневрологічному інтернаті

11 травня, у Червонооскільському психоневрологічному інтернаті відбулося урочисте відкриття одного з корпусів, в якому було проведено капітальний ремонт у ході реалізації проекту «Створення умов для компактного розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з особливими потребами у Червонооскільському психоневрологічному інтернаті", який було впроваджено в рамках ІІІ фази ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Фінансування ремонтних робіт було здійснено за рахунок коштів Європейського Союзу та обласного бюджету.

В урочистостях з нагоди відкриття взяли участь керівництво району, начальник управління організації соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення ХОДА Ганна Левкіна, головний спеціаліст відділу координації міжнародної технічної допомоги та співробітництва з міжнародними організаціями Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Тетяна Заярна, координатори проекту ЄС, депутат обласної ради Вісхан Ісламов, сільські голови району та підопічні інтернату.

Розпочато було ремонт приміщень у червні минулого року, а вже сьогодні почесні гості разом із директором Червонооскільського психоневрологічного інтернату Мариною Моросовською перерізали червону стрічку на порозі оновленого корпусу. Головний спеціаліст відділу координації міжнародної технічної допомоги та співробітництва з міжнародними організаціями Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Тетяна Заярна висловила вдячність директору закладу за активну участь у розбудові інтернату та вручила сертифікат. Невеличкий подарунок для підопічних інтернату зробив і Заводський сільський голова Михайло Чегринець – набір для вишивання. Надалі присутні мали змогу оглянути оновлений корпус.

Приміщення корпусу розраховані на розташування 43 осіб. Тут виконано каналізаційні та сантехнічні роботи, вирівняно підлогу, встановлено енергозберігаючі вікна та двері, зроблено внутрішнє та зовнішнє утеплення стін. На це було витрачено понад 1 млн. 800 тис. грн., з яких близько 404 тис. грн. склали кошти обласного бюджету.

Марина Моросовська подякувала усім, хто долучився до реалізації проекту, адже тепер підопічні інтернату матимуть можливість почувати себе комфортно, проживаючи у сучасних приміщеннях.

Щиру вдячність усім учасникам проекту –, координаторам, спеціалістам, консультантам та будівельникам висловила голова районної державної адміністрації Любов Шамрай та завірила, що цей проект – це тільки «перша ластівка», а попереду ще багато проектів, що будуть спрямовані на покращення умов проживання підопічних інтернату.

Аматори сцени районного Будинку культури та підопічні інтернату підготували святковий концерт.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 392 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar