MENU

17:51
ВОКАЛ, ХОРЕОГРАФІЯ, ФІТНЕС-Є, БРЕЙК-ДАНС, ЦИРКСТУДІЯ-БУДЕ

Справжнім святом для осколян та вимушених переселенців, які тут проживають на даний час, стало відкриття відремонтованого сільського Будинку культури 9 квітня.

В центрі села зібралося чимало і дорослих, і дітей. Почесних гостей хлібом-сіллю зустрічали у яскравому національному вбранні дівчата з Донбасу, які знайшли в Осколі тимчасовий прихисток і стали активними учасниками громадського і культурного життя. Піснями і танцями вітали місцеві аматори сцени. У фойє закладу культури радувала око виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва, виготовлених майстринями села.

Відновити сільський культурний центр, щоб забезпечити умови для проведення масових заходів для жителів села і вимушених переселенців, осколянам вдалося завдяки участі у проекті Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні за підтримки Європейської Комісії у партнерстві із Західноукраїнським ресурсним центром «Всебічна стабілізаційна підтримка для внутрішньо переміщених осіб та постраждалого населення в Україні».

У рамках реалізації цього проекту проведено ремонт глядацької зали, в тому числі системи електроосвітлення, кімнат для перевдягання учасників художньої самодіяльності, замінено вікна і двері. Завдяки проекту стало можливим придбання оснащення для занять у гуртках і студіях. Так для вокальної студії, в якій займаються дорослі і діти, закуплено звукову систему, ноутбук, радіомікрофони. Для хореографічного гуртка куплено українські національні костюми, для гуртка "фітнес" – спортивний інвентар. Ці гуртки вже працюють, найближчим часом планується відкрити драматичний гурток та гурток образотворчого мистецтва і ліплення скульптур. Керувати ними будуть Владислав Василенко та Ірина Соломєнцева – вимушені переселенці з Донеччини. Також планується відкрити танцювальний гурток "Брейк-Данс", у перспективі – циркову студію.

Тож, у ході урочистостей з нагоди відкриття оновленого сільського Будинку культури місцева громада на чолі з сільським головою і керівництво району дякували представникам МОМ за впровадження проекту, а вони, у свою чергу, бажали миру і злагоди в громаді, успішного втілення творчих планів.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 405 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar