MENU

10:30
Володимир Мацокін: “Підходити до вирішення питання зміни назв вулиць, які підлягають декомунізації, потрібно зважено, враховуючи думку гром

25 січня 2016 року під головуванням заступника Ізюмського міського голови з гуманітарних питань Володимира Мацокіна відбулось засідання топонімічної комісії, члени якої продовжили обговорення варіантів перейменування ізюмських вулиць відповідно до вимог Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки". Окрім членів комісії участь у засіданні взяли краєзнавці, історики, волонтери та громадські активісти.
Слід зазначити, що топонімічна комісія має сформувати поний список вулиць, які підлягають перейменуванню, та внести пропозиції на розгляд Ізюмському міському голові.
Учасники засідання розглянули всі звернення громадян та організацій міста, які пропонували свої варіанти щодо перейменування вулиць.
Основними тезами засідання були заклики до зваженого підходу у вирішенні цього важливого питання з обов’язковим врахуванням думки громадськості, а також під час зміни назв вулиць пріоритетними назвами повинні бути видатні діячі Ізюмщини, України та світової культури.
Радник-консультант Ізюмського міського голови Максим Стрельник доповів про результати громадського обговорення ізюмчан, які пропонували свої варіанти перейменування вулиць в мережі Інтернет. За його словами, особливий інтерес з боку громади міста викликали пропозиції щодо перейменування пл. Радянської на пл. Дж. Леннона, що пов’язано з недостатньою обізнаністю щодо активної громадської дільності і популяризації ідей гуманізму та миру цього відомого співака. А також ізюмчани запропонували внести до списку вулиць, які не розглядались робочою групою, але теж підлягають декомунізації та перейменуванню. Це вулиці Скрипника, Фурманова та Плеханівська. Тож завдяки пильності активістів ці вулиці теж внесено в перелік для перейменування.
За результатами засідання комісія ухвалила рішення продовжити громадське обговорення в мережі Інтернет до наступного засідання топонімічної комісії - 2 лютого 2016 року — для того, аби кожен мешканець міста мав змогу запропонувати свої варіанти щодо нових назв вулиць.
Після цього представники комісії передадуть Ізюмському міському голові Валерію Марченку свої пропозиції для прийняття остаточного рішення
Список вулиць для перейменування

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 364 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar