MENU

18:57
Впровадження заходів енергозбереження скоротить щомісячні рахунки за опалення

26 липня у КДК “Спартак”експерти міжнародного проекту IFC «Енергоефективність у житловому секторі України» розповіли ізюмчанам про те, як зменшити витрати на опалення житлового будинку. Учасниками семінару стали представники ОСББ, ініціативні групи зі створення ОСББ, ОСББ, які наразі в процесі державної реєстрації.

Під час семінару представник IFC у Харківській області Олег Масленніков розповів учасникам про економічну доцільність впровадження енергозберігаючих заходів в багатоквартирних будинках, особливо - в будинках ОСББ. Він навів конкретний приклад отримання кредиту ОСББ та його часткової компенсації в рамках Державної цільової економічної програми енергоефективності. Олег Масленніков детально розклав розрахунок загальної та щомісячної суми виплати по кредиту на різний строк кредитування з врахуванням компенсаційної виплати від держави (розмір виплати, як правило, складає мінімум 40% з врахуванням пільгової категорії населення).

Фінансовий консультант проекту IFC «Енергоефективність у житловому секторі України» Микола Ільїнов ознайомив з принципом роботи програми кредитування на енергоефективні заходи з компенсацією від Держави та основними умовами кредитування.

Експерти відповіли на багаточисельні питання учасників семінару та провели експрес-розрахунок окупності проекту з термомодернізації. Також пообіцяли у разі необхідності консультувати представників ОСББ по телефону

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 326 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar