MENU

10:48
З 1 БЕРЕЗНЯ ПОСЛУГИ З РЕЄСТРАЦІЇ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК НАДАВАТИМУТЬСЯ В РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Під час наради голови райдержадміністрації з керівниками структурних підрозділів РДА, державних установ і організацій та сільськими головами району,яка відбулася минулої п’ятниці, серед інших обговорювалися питання про забезпечення належного виконання чинного законодавства України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Йшлося, зокрема, про передачу зазначених повноважень місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, тобто – районній державній адміністрації та виконкомам сільських рад району.

За словами начальника управління Держгеокадастру в Ізюмському районі

Н.Ревенко, з 1 березня 2016 року послуги з реєстрації земельних ділянок жителі району можуть отримати звернувшись до відділу з питань надання адміністративних послуг райдержадміністрації.

Виконуючий обов’язки начальника Ізюмської міграційной служби В.Гринюк у свою чергу зазначив, що до 4 квітня міграційна служба має передати функції щодо реєстрації та зняття з реєстрації жителів району виконкомам сільських рад та попередив, що після цього терміну міграційна служба не буде надавати відповідні послуги.

Зважаючи на це, в районній державній адміністрації з 1 березня поточного року буде працювати новий структурний підрозділ – сектор з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень та державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Про це повідомила голова РДА Л.Шамрай.

Також Любов Миколаївна зазначила, що виконання цих функцій можуть взяти на себе й виконкоми сільських рад, якщо організують відповідну роботу згідно з вимогами чинного законодавства.

 

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 442 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar