MENU

18:38
З пленарного засідання сесії районної ради

Пленарне засідання VІІІ сесії районної ради VІІ скликання, яке відбулося 3 серпня, розпочалося з хвилини мовчання. Присутні в залі вшанували пам’ять Олега Величка, жителя с. Бригадирівка, який загинув в зоні проведення антитерористичної операції напередодні.

Порядок денний сесійного засідання містив 40 питань, та головними були бюджетні. Депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за перше півріччя 2016 року і внесли зміни до головного кошторису району.

Так, за підсумками виконання районного бюджету за сім місяців поточного року його доходну та видаткову частини було збільшено на понад 1 млн. грн. Більшу частину цих коштів було вирішено спрямувати на потреби освітянської галузі району, зокрема, на проведення поточного ремонту покрівлі Кам’янського та Бугаївського НВК, систем опалення їдальні Капітолівського навчально-виховного комплексу та шкільного підрозділу Довгенківського НВК, на роботи по забезпеченню водою Іванчуківської школи, придбання бойлерів, дверей в дошкільний підрозділ Бугаївського НВК та твердопаливних котлів для опалення приміщень Капітолівського НВК, на виготовлення проектно-кошторисної документації по реконструкції приміщень Вірнопільської школи під НВК, придбання, зберігання та доставку підручників і посібників  тощо.

Також майже 400 тис. грн. відділу освіти виділено за рахунок субвенцій з сільських бюджетів на виконання заходів районної програми "Шкільний автобус", забезпечення безкоштовного харчування учнів і вихованців загальноосвітніх навчальних закладів, покращення матеріально-технічної бази Довгеньківського та Капитолівського НВК та придбання шкільного автобусу Малокомишуваській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Понад 200 тис. грн. депутатським корпусом було виділено на виконання районної Програми  соціального захисту населення району на поточний рік, в тому числі на пільговий проїзд та громадській організації "Спілка ветеранів АТО Ізюмщини". На цьому ж засіданні було затверджено Порядок використання коштів районного бюджету для надання фінансової підтримки цьому громадському об’єднанню.

Майже половина питань, що розглядалися на сесії, стосувалася районних програм. До ряду програм депутати внесли зміни, стосовно інших заслухали інформації щодо їх виконання, а також прийняли рішення про затвердження двох нових програм – розвитку місцевого самоврядування в Ізюмському районі на 2016-2018 роки та вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення Ізюмської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Харківській області на 2016-2020 роки.

Окрім цього, на засіданні було затверджено План позачергових заходів з поточних та капітальних ремонтів на об’єктах соціальної сфери району на період до 2020 року, Статут КП «ІЗЮМРАЙКОМУНСЕРВІС» Ізюмської районної ради в новій редакції, персональний склад постійної робочої комісії з питань проведення конкурсу на заміщення посад керівників підприємств, що належать до спільної власності територіальних громад сіл району при прийнятті на роботу, розглянуто питання про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок тощо.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 670 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar