MENU

15:29
За “круглим столом” обговорили питання виховання дітей в прийомних сім’ях

2 червня 2016 року під головуванням заступника Ізюмського міського голови з гуманітарних питань Володимира Мацокіна в малій залі виконавчого комітету Ізюмської міської ради відбувся “круглий стіл” для батьків-вихователів та прийомних батьків.

Присутні були директор Ізюмського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, представники Ізюмського відділення поліції, служби у справах дітей, управління праці та соціального захисту населення. Учасниками засідання обговорювались наступні питання:

1.Права та обов’язки прийомних батьків та батьків-вихователів.

2. Стан утримання та виховання дітей в прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу.

3. Про дозвілля дітей-вихованців під час літніх канікул.

4.Про дотримання дітьми-вихованцями правил дорожнього руху.

5.По адміністративну та кримінальну відповідальність прийомних батьків і батьків-вихователів за життя та здоров’я дітей-вихованців.

6.Про правила оформлення субсидій прийомними сім'ями та дитячими будинками сімейного типу.

Українською системою державної опіки над дітьми-сиротами та тими, хто залишився без батьківського піклування, передбачено, що з народження до набуття повноліття вони мають можливість бути доглянутими державними закладами, завдання яких - утримання, виховання, навчання та надання професійних навичок.

Слід зазначити, що за останні роки змінилися пріоритети державної політики. Перевага надається вихованню дітей-сиріт у родині (усиновлення, опіка, передача на виховання у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї).

Враховуючи, що саме дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї є найкращими формами опіки, держава виділяє кошти для забезпечення їхніх потреб.

Безпосереднє ведення справ та координація діяльності, яка стосується знедолених дітей, покладається на місцеві служби у справах дітей та центри соціальних служб для сім'ї, дітей.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 368 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar