MENU

17:49
За січень-квітень місцеві бюджети по власних надходженнях перевиконані

За чотири місяці поточного року власних надходжень до зведеного бюджету району  отримано 15417,5 тис. грн., що становить 130% до планових показників (у грошовому виразі перевиконання дорівнює 3576,3 тис. грн.). Всього до зведеного бюджету району станом на 1 травня надійшло доходів загального фонду 45253,9 тис. грн., його загальне виконання склало 108%. Районний бюджет по власних надходженнях виконано на 123%. У грошовому виразі перевиконання складає 1484,5 тис. грн. Також планові показники по власних надходженнях перевиконані у всіх сільських радах району. Найбільше перевиконання склалося по Чистоводівській, Левківській,  Червонооскільській,  Малокомишуваській та Бугаївській сільських радах.

Про це доповіла начальник фінансового управління РДА Світлана Крюкова на засіданні колегії райдержадміністрації у ході розгляду питання про виконання районного бюджету за січень-квітень 2016 року. Вона відзначила загальну позитивну динаміку надходжень доходів без урахування трансфертів загального фонду місцевих бюджетів району, адже проти аналогічного періоду минулого року до зведеного бюджету району цьогоріч зазначених доходів надійшло більше на 59%. Збільшення надходжень у два рази спостерігається по Чистоводівській, Малокомишуваській, Левківській та Іванчуківській сільських радах. Лише Бражківська сільська рада отримала власних доходів на 26,1 тис. грн. менше проти аналогічного періоду 2015 року.

Далі Світлана Володимирівна зупинилася на виконанні окремих доходів загального фонду бюджету. Зокрема, було зазначено, що податок на доходи фізичних осіб за січень-квітень виконано на 115%, акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – на 149%, податок на майно до сільських бюджетів району надійшов у сумі  3403,3 тис. грн. - це 126% до затверджених показників, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, - у сумі 218,7 тис. грн. (208%), плата за землю – у сумі 3140,8 тис. грн. (123%).

Планові показники по орендній платі за землю з юридичних осіб виконали всі сімнадцять сільських бюджетів. Найбільше перевиконання склалося у Червонооскільській сільській раді (171%), Куньєвській (163%) та Бригадирівській (146%) (+167,7 тис.грн.). План по орендній платі з фізичних осіб виконали сім сільських рад.

Протягом січня-квітня 2016 року до загального фонду сільських бюджетів району надійшло єдиного податку 2494,3 тис. грн., або 136%. Планові показники виконані у чотирнадцяти сільських радах. Не виконали план Бригадирівська сільрада (недоотримано 4,5 тис. грн.), Вірнопільська (недоотримано 42,8 тис. грн.) та Кам’янська (недоотримано 15,0 тис. грн.).

Доповідаючи про надходження інших податків і зборів, дотацій та субвенцій, Світлана Володимирівна відзначила, що протягом січні-квітня у складі субвенцій  сільськими бюджетами на утримання установ освіти передано до районного бюджету кошти на виконання районної програми "Шкільний автобус" - 211,2 тис. грн. та на харчування учнів і вихованців загальноосвітніх закладів - 238,2 тис. грн.

Також було надано аналіз видатків і зазначено, що видаткова частина бюджету району за січень-квітень поточного року виконана в межах фактичних надходжень місцевих бюджетів та з урахуванням пріоритетного фінансування захищених статей видатків. Прострочена кредиторська заборгованість по заробітній платі з нарахуваннями  та захищених статтях видатків за оперативними даними станом на  1 травня  як в районному бюджеті так і в бюджеті району відсутня. Платіжні доручення місцевих бюджетів району загального та спеціального фондів Казначейською службою виконано у повному обсязі.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 355 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar