MENU

19:10
Захворюваність на грип та ГРВІ в області: останні дані

Про епідеміологічну ситуацію на Харківщині говорили 22 січня під час селекторної наради під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

Відкриваючи нараду, Михайло Черняк наголосив, що епідеміологічна ситуація в регіоні на сьогодні є одним з найважливіших питань для керівництва області, яке та перебуває на контролі керівника ХОДА Ігоря Райніна.

«Ми пильно стежимо за захворюваністю в регіоні та оперативно реагуємо на ситуацію. На сьогодні всі заклади охорони здоров’я забезпечені всім необхідним, медичні працівники готові надавати своєчасну допомогу, в тому числі - екстрену», - підкреслив Михайло Черняк.

Він також закликав керівників районів приділити особливу увагу цьому питанню.

«Необхідно забезпечити своєчасне надання допомоги хворим в усіх куточках Харківщини. Керівники на місцях, які недостатньо серйозно поставляться до цього питання, нестимуть особисту відповідальність», - наголосив Михайло Черняк.

Директор Департаменту охорони здоров’я ХОГА Олександр Галацан повідомив присутніх про організацію роботи медичних закладів регіону в умовах підвищення захворюваності на грип та ГРВІ.

Зокрема, мова йшла про проведену Департаментом перевірку усіх територій області щодо надання медичної допомоги хворим на грип.

«Керівникам охорони здоров’я районів доручено приділити особливу увагу стану матеріально - технічної бази відділень, де надається допомога хворим на грип та ГРВІ, на рівень готовності лікувально профілактичних закладів до роботи в умовах загострення епідеміологічної ситуації», - зауважив Олександр Галацан.

За його даними, епідеміологічна ситуація з грипу та ГРВІ у Харківській області з грудня 2015 року загострилася. Так, з початку 2016 року до закладів охорони здоров’я області звернулося 29 тис 147 осіб з приводу грипоподібних захворювань. При цьому, питома вага дітей склала майже 50% (14 тис 546 ). Майже 70 % з тих, хто захворів, - це мешканці міста Харкова.

За інформацією головних лікарів ЦРЛ в районах області створено незнижувальний запас лікарських засобів та противірусних препаратів для надання невідкладної медичної допомоги хворим на грип. Є й усе необхідне для проведення лабораторної діагностики.

«Наша область - єдина в Україні, де створені та працюють три лабораторії полімеразно ланцюгової реакції. Департаментом постійно проводиться моніторинг на грип та ГРВІ й результати стаціонарного лікування хворих», - зазначив Олександр Галацан.

Начальник Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області Тетяна Колпакова підкреслила, що за минулий тиждень, з 11 по 17 січня, інтенсивний показник захворюваності на 10 тис осіб за розрахунками склав 24,2.

«Це нижче порогового рівня на 32%. У порівнянні з попереднім тижнем відмічається зростання захворюваності майже на 70%, і вже констатуємо факт перевищення середньосезонного рівня захворюваності на 34%. Пороговий рівень захворюваності на грип та ГРВІ перевищено у Вовчанському районі на 35,5 %, Ізюмському – на 36,6% у місті Ізюм - на 14,8%. До епідпорогу рівень захворюваності наблизився у Барвінківському районі», - відзначила Тетяна Колпакова.

Також за словами головного санлікаря області, вірусологічні дослідження підтверджують циркуляцію в регіоні вірусу грипу А, у тому числі A (H1N1).

«Головне управління запроваджено щоденний моніторинг відвідування дітьми навчально-виховних закладів. На сьогодні через грип та ГРВІ припинили виховний процес у 31 дошкільному навчальному закладі (м.Ізюм, Борівський, Барвінківський, Нововодолазький, Близьнюківський, Дергачівський райони). Загальноосвітні заклади в області також призупинили навчальний процес згідно з розпорядженням голови ХОДА у зв'язку з погодними умовами», - підкреслила Тетяна Колпакова.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 693 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar