MENU

17:28
Закінчено будівництво Богодухівського комплексу утилізації твердих побутових відходів

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Полігон збудований завдяки зусиллям голови Харківської обласної адміністрації Ігоря Райніна, який домігся фінансування робіт з державного природоохоронного фонду.

За словами заступника керівника області, Богодухівський полігон - перший в Україні, на якому застосовано метод біоремідіаціі. Загально-будівельні роботи на комплексі вже завершено, наразі тривають пусконалагоджувальні роботи лінії сортування сміття.

«Полігон у Богодухівському районі - це сучасний комплекс, до технологічного процесу якого входить обробка органічних залишків після сортування бактеріями за методом біоремідіаціі, що значно зменшує їх обсяг, - зазначає Євгеній Шахненко. - Котловани захоронення органічних залишків забезпечено надійними гідроізоляційними дренажними системами і ефективною фільтрацією, що забезпечує абсолютно нешкідливий для навколишнього середовища технологічний процес».

Комплекс розрахований приймати 50 тис. куб.м відходів на рік, котловани захоронення - на 70 років.

«Згідно з комплексною програмою Харківської області з утилізації ТПВ такі міжрайонні комплекси повинні бути спроектовані і побудовані в 10 місцях Харківської області, що повністю забезпечить потреби утилізації ТПВ, - розповів Євгеній Шахненко. - У цьому році планується збудувати комплекс з утилізації твердих побутових відходів біля міста Люботин. Закінчено проектування в Ізюмському районі, проектується у Вовчанському, Первомайському, Красноградському, Лозівському районах».

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 441 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar