MENU

10:40
Замість старого трактора новий

На Харківському тракторному заводі діє програма оновлення старої техніки, в рамках якої всі трактори, що були у вжитку, підприємство модернізує за мінімальні гроші.

Ці агрегати, розповів генеральний директор ХТЗ Владислав Губін, значно дешевші й не поступаються за своїми якостями новій техніці. Тепер будь-який аграрій, який забажає здати на завод  свого старого залізного коня, натомість може купити модернізованого. Вартість нового серійного трактора ХТЗ-17221 становить 1 мільйон 190 тисяч гривень, а після модернізації він коштує 600 тисяч гривень.   

— Ми даємо друге дихання старій техніці, — каже Владислав Губін. — На модернізацію одного трактора  витрачаємо два-три тижні, залежно від його комплектації.

Ідею заводчан аграрії регіону сприйняли схвально, адже техніки в господарствах не вистачає, а тепер їхні старі залізні коні, що стояли на припоні, можна обміняти на оновлені, які працюватимуть на прибуток.  Не залишилася непоміченою ініціатива заводчан і з боку місцевої влади. Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін ознайомився з  технологією модернізації старої техніки. «Це початок великого проекту, який дасть змогу не залишати іржавіти техніку, що відробила свій цикл, а відновлювати її. Я вдячний керівникові підприємства за такий проект», — зауважив він. І додав, що  підприємство планує протягом року модернізувати до 100 тракторів. А також пообіцяв підтримувати завод «ХТЗ» в рамках своїх повноважень і лобіювати  його інтереси перед органами центральної влади. Щодо серійного виробництва тракторів марки ХТЗ, то їхній портфель замовлень, як поінформували на заводі, заповнений контрактами на випуск 2100 тракторів нинішнього року. До того ж заводчани планують випускати спільно з фінською компанією ще й зернозбиральні комбайни. Пілотний проект стартує в другому півріччі 2015-го, а серійне виробництво комбайнів почнеться в 2016-му. Для українського ринку передбачають випуск 200—250 зернозбиральних комбайнів на рік.

источник http://ukurier.gov.ua/

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 401 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar