MENU

13:00
Заступник Ізюмського міського голови Костянтин Петров взяв участь у навчальній сесії «Клубу мерів» з місцевого економічного розвитку

2-3 червня заступник Ізюмського міського голови Костянтин Петров взяв участь у навчальній сесії з місцевого економічного розвитку, організованої Всеукраїнською громадською організацією «Клуб мерів» спільно з Проектом міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМИС) за підтримки Асоціації міст України.

У навчанні взяв участь 31 керівник органів місцевого самоврядування (міські голови, їх заступники та секретарі міських рад).

Урочисте відкриття почалося з привітальних слів першого віце-президента ВГО «Клуб мерів» Олександра Мазурчака та головного експерта з питань міжвідомчого співробітництва та місцевого розвитку Проекту «ПРОМИС» Олега Войтовича. Організатори налаштували учасників на плідне і конструктивне навчання та зарядили позитивними емоціями.

Перший день навчальної сесії почався з основоположних моментів: експерти розповіли учасникам про саму концепцію місцевого економічного розвитку (МЕР), готовність суспільства до МЕР, інституційне забезпечення та управління МЕР.

Вступна частина плавно перейшла до другої частини - розгляду українських реалій і таких важливих моментів, як критерії і принципи «доброго демократичного врядування», розгляду поняття партисипативної демократії, форм взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю.

Третій розділ навчання включав в себе розгляд стратегічних інструментів МЕР (методологія і сучасна практика стратегічного планування, маркетинг і брендинг території) за участі канадського експерта, головного радника з питань управління проекту «ПРОМИС» Кейді Уорда. Також розглядалися питання створення сприятливого бізнес-клімату, інструментів стимулювання і підтримки малого та середнього бізнесу, нових інструментів збереження та розвитку існуючих підприємств.

Четверта частина навчання, яка почалася в другій день навчання, була присвячена одній з найактуальніших і найболючіших тем для територій - залучення інвестицій. Також в даному блоці розглядалися питання щодо розвитку трудових ресурсів і впровадження інновацій в цьому напрямку.

Остання, п'ята частина, була присвячена методам фінансування місцевого економічного розвитку, моніторингу МЕР і, відповідно, оцінці результатів.

Учасники отримали безліч корисної інформації та практичних навичок. За підсумками навчальної сесії вони отримали відповідні сертифікати.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 392 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar