MENU

12:48
Завершився конкурс-захист робіт МАН 2015 року, але не завершилася пошуково-дослідницька робота

З метою духовного, творчого, інтелектуального розвитку дітей країни, виховання їх у дусі патріотизму і демократичних цінностей, створення умов для формування інтелектуального потенціалу нації 20 листопада у відділі освіти РДА було проведено І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук. На конкурсі була присутня методист КЗ “Харківська обласна станція юних туристів” Харківської обласної ради Аліна Масюкевич.

Основними завданнями конкурсу є виявлення і підтримка обдарованих дітей, залучення інтелектуально й творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції учнів, виховання в них самостійності, наполегливості, вміння формувати й обстоювати власну думку.

Підготовка науково-дослідницької роботи — це кропітка робота, яка вимагає і від учня, і від учителя досить великого напруження та витрат часу. Вона планується і виконується протягом одного або декількох років, починаючи з пошуку і вибору актуальної теми, об’єкту та методу дослідження і завершуючи оформленням результатів роботи та її захистом на обласному етапі. Основна частина – це пошук і збір інформації, обробка та аналіз даних, отриманих в результаті спостережень, дослідів, тобто виконання практичної частини. Шлях до успішного захисту – це проходження декількох етапів: шкільного, районного, обласного.

Цього року на конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учні-члени МАН подали 6 робіт:

Шемануєв Ілля, учень 9 класу Іванчуківської ЗОШ І-ІІІ ст., на тему «Використання козацької педагогіки в процесі національно-патріотичного виховання на прикладі Іванчуківської ЗОШ І-ІІІ ст. Ізюмської районної ради»;
Мозглякова Наталія, учениця 10 класу Довгеньківського НВК, на тему «Вплив умов утримання кроликів на якість приплоду»;
Рижкова Аліна, учениця 10 класу Левківської ЗОШ І-ІІІ ст., на тему «Лексические средства создания образности в поэзии Николая Рубцова»;
Макаренко Валерія, учениця 9 класу Іванчуківської ЗОШ І-ІІІ ст., на тему «Стилістичні, сюжетні та мовні паралелі казки братів Грімм “Hansel und Grete” та української народної казки “Івасик-Телесик” записаної Іваном Рудченком»;
Боцман Дарія, учениця 9 класу Червоношахтарської ЗОШ І-ІІІ ст., на тему «Отруйні рослини Ізюмщини та їх властивості»;
Петросян Юлія, учениця 10 класу Червоношахтарської ЗОШ І-ІІІ ст., на тему «Фразеологизмы новозаветного происхождения в современном русском языке».
Звичайно, всі ці роботи юних науковців були б неможливі, якби не наполеглива праця їх педагогічних керівників. Саме вони надавали першу наукову допомогу своїм вихованцям у формулюванні гіпотез, обґрунтуванні методів досліджень, здійсненні висновків у проведених експериментах.

Цьогорічний конкурс-захист робіт МАН завершився, але не завершилася пошуково-дослідницька робота. Робота з пошуку, навчання та підтримки молодої наукової еліти продовжується!

 

 

 

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 441 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar