MENU

11:10
ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ ДЛЯ УЧАСНИКІВ АТО

Законодавством України передбачено систему пільг для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, зокрема, це стосується надання земельних ділянок.

Наказом Головного управління Держгеокадастру в Харківський області затверджено перелік підібраних земельних ділянок на території Ізюмського району, які можуть бути передані у власність учасникам антитерористичної операції. Загальна площа таких ділянок по району складає близько 820 га. Також Головним управлінням надано згоду на поділ земельних ділянок державної форми власності загальною площею понад 117 га для подальшого оформлення особистого селянського господарства учасниками АТО, з яких 34 ділянки (ріллі) загальною площею більше 65 га, розташовані на території Вірнопільської, Капитолівської та Червонооскільської сільських рад, зареєстровано в Державному земельному кадастрі для подальшої передачі у власність.

Органами місцевого самоврядування Заводської та Капитолівської сільських рад району прийняті рішення щодо надання дозволів на розроблення  трьох проектів землеустрою загальною площею 2,4 га в межах населених пунктів. В питаннях забезпечення реалізації учасниками антитерористичної операції своїх законних прав на землю сільські ради співпрацюють з управлінням Держгеокадастру в Ізюмському районі, яке надає всебічну допомогу в межах повноважень. На даний час управлінням надано відомості на земельні ділянки загальною площею 26,5 га (ріллі) учасникам АТО, що проживають на території Довгеньківської і Чистоводівської сільських рад, для їх звернення до обласного управління.

Нагадуємо, земельні ділянки можуть бути надані військовослужбовцям у власність у межах норм безоплатної приватизації, визначених статтею 121 Земельного кодексу України, а саме у таких розмірах:

для ведення садівництва – не більше 0,12 га;

для ведення особистого селянського господарства – не більше 2,0 га;

для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах – не більше 0,25 га, в селищах – не більше 0,15 га, в містах – не більше 0,10 га;

для індивідуального дачного будівництва – не більше 0,10 гектара.

Відповідно до Земельного кодексу України, зацікавлені в одержанні у власність відповідних земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у межах норм безоплатної приватизації подають клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 Кодексу.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 419 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar