MENU

16:57
ЗНАМЕННИМ ДНЕМ ДЛЯ ІЗЮМЧАН Є 5 ЛЮТОГО

В історії кожного народу, окремо взятого міста, є знаменні дати, які пам’ятні на віки і відзначаються з року в рік, бо вони не підвладні ні часу, ні забуттю.

Таким знаменним днем для ізюмчанє 5 лютого. Це день звільнення міста Ізюм від фашистських окупантів. Битва з фашизмом – далека історія для більшості сучасників, але пам’ять про подвиг народу ніколи не померкне у серцях нинішнього і майбутніх поколінь людства.

В читальній залі Ізюмської центральної районної бібліотеки до цієї дати оформлена краєзнавча виставка «Пам'ять палаючих років», на якій представлені книги: «Серця, опалені війною»; Мамонтов В. Б. «Шаги войны. г. Изюм 1941-47 г.г. » та ін., а також матеріали періодичних видань.

В розділі «Ми шануємо пам'ять героїв своїх» відвідувачі можуть ознайомитися з публікаціями про визволителів міста: розвідника О.А.Ладиженця; О.С. Петруковича; 35-ту гвардійську дивізію тощо.

Книги, альбоми, газетно-журнальні статті, представлені на виставці, допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму в роки Другої світової війни та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів, які захищали нашу рідну землю.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 496 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar