MENU

14:02
Звернення виконавчого комітету Ізюмської міської ради щодо поведінки на водних об'єктах під час святкування Водохрещі

19 січня святкується одне із дванадцяти найбільших свят - Хрещення Господнє або Богоявлення. За традицією, вранці, після урочистої церковної служби, люди збирались на річці коло "йордані" і священики освячували воду, а потім нею окроплювали всіх присутніх. Також, на річці заздалегідь робилася ополонка для купання (часто у вигляді хреста). Вважалося, що той, хто у цей день занурився в освячену воду, очищався від "усякої скверни".


У зв'язку з національною традицією святкування 19 січня Водохрещі,  звертаємося до мешканців міста та гостей:
- якщо Ви вирішили зануритися у воду порадьтеся спочатку із лікарем;
- утримайтеся від купання, якщо у Вас хворе серце;
- заходьте у воду в спеціально обладнаних для цього місцях;
- не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння. Алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку.
Також святкування передбачає масовий рух людей поблизу води, загроза загибелі людей зростає, тому  нагадуємо про елементарні правила, як захистити себе від можливості потрапити під лід та переохолодження.
 
Щоб не потрапити під лід: 
- обережно спускайтеся з берега: лід може нещільно з'єднуватися з сушею, можливі тріщини, під льодом може бути повітря;
- ні в якому разі не перевіряйте товщину льоду ударом ноги. Краще -палицею. Якщо після першого удару лід пробивається, негайно повертайтеся на те місце, звідки прийшли. Не біжіть, а відходьте повільно, не відриваючи ступню від льоду;
- не виходьте на лід уночі;
- не ходіть на водоймища поодинці і не залишайте дітей без догляду.
 
Щоб захистити себе від переохолодження:
- у жодному разі не намагайтеся зігрітися алкогольними напоями (вони сприяють розширенню судин, відтак організм швидко втрачає тепло та замерзає) чи кавою;
- не можна відігрівати пошкодженні частини тіла на вулиці.
Особливу увагу слід звернути на те, як правильно зігрітися після тривалого перебуванні на холоді. У жодному разі не можна раптово занурювати ноги в гарячу воду чи відігрівати їх на гарячій батареї. Швидке нагрівання може призвести до виникнення тромбозу судин та ускладнити перебіг захворювання. Зігрівати потерпілого потрібно поступово. Можна зробити легкий масаж кінцівок.
Якщо чутливість і колір шкіри відновились, то в подальшому лікуванні немає потреби, в іншому випадку - негайно зверніться до лікаря.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 450 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar