MENU

17:28
17 листопада розпочала свою роботу 2 сесія Ізюмської міської ради 7 скликання.

Із 34 депутатів на засідання зареєструвалися 33.
На початку роботи сесії депутати запропонували внести зміни до порядку денного. Після обговорень і уточнень порядок денний був прийнятий зі змінами в цілому.
Депутати заслухали голову Ізюмської міської виборчої комісії Наталію Іваненко, яка інформувала присутніх про припинення повноважень депутатів Ізюмської міської ради 7 скликання: Ігоря Чернікова [партія «Відродження»], у зв’язку з терміновим виїздом за межі України та Олексія Поляха [перший кандидат партії «Відродження»], у зв’язку з обранням його депутатом Харківської обласної ради. Наступними за списком рейтингу депутатів партії «Відродження» було зареєстровано — Дмитра Стукаленка та Валентину Тимофієву. Їм вручили тимчасові депутатські посвідчення.
Ізюмський міський голова Валерій Марченко склав присягу, після чого депутати одноголосно підтримали присвоєння йому рангу посадової особи місцевого самоврядування.
Каменем спотикання для депутатів стало питання про затвердження Регламенту Ізюмської міської ради 7 скликання.
Депутат від партії «Відродження» Олександр Шук запропонував внести зміни до Регламенту в статтю про Повноваження міського голови в редакції: «Міський голова призначає на посади та звільняє з посад керівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, крім керівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладі, за погодженням ради [доповнення]».
До мікрофону вийшов депутат від партії «Нові Обличчя» Володимир Мацокін, який зазначив, що таке доповнення до статті Регламенту про повноваження Ізюмського міського голови суперечить Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» і обмежує права міського голови.
Міський голова поставив на голосування зміни до Регламенту запропоновані депутатом від партії «Відродження» Олександром Шуком.
За - 20, Проти - 9, Утрималися - 3. Рішення не прийняте [згідно діючого Регламенту, зміни і доповнення до нього затверджуються рішенням, прийнятим 2/3 від загального складу ради].
Депутат від партії «Відродження» Олександр Шук запропонував внести зміни до Регламенту в статтю про створення постійних комісій міської ради, вказавши про доцільність залишити 6 комісій.
Депутати погодилися із цією пропозицією.Після обговорення і внесення всіх змін і доповнень до Регламенту, міський голова поставив на голосування проект рішення нового Регламенту в цілому.
За – 15, Проти – 0, Утрималися – 12. Рішення не прийняте.
Посилаючись на норми діючого Регламенту, міський голова поставив на голосування по пунктам кожну статтю нового Регламенту окремо.
Депутати від партії «Відродження»: Галина Амбардарян, Валерій Гелла, Артем Єрдаларян, Віталій Нехода, Валентина Тимофієва, Сергій Скуйбіда, Дмитро Стукаленко, Олександр Шук, Олександр Явдокименко та депутати від партії «Нова Держава»: Роман Журба, Володимир Ковальчук, Геннадій Лашаєв, Володимир Леміщенко, Анатолій Фомичевський проігнорували голосування статей нового Регламенту, навіть тих, до яких були внесені їхні зміни і доповнення.
Міський голова Валерій Марченко звернувся до громади вказавши, що депутати [прізвища яких зазначені вище] зривають роботу міської ради і оголосив перерву в роботі сесії на невизначений термін.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 491 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar