MENU

00:01
21 ЛЮТОГО - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ.

Мова – це найважливіший засіб спілкування людей, вираження і повідомлення їх думок, почуттів; це безперервний процес пізнання світу.

З нагоди відзначення цього свята працівники Ізюмської центральної районної бібліотеки провели для своїх читачівгодину рідної мови «Нащадкам мову передай, як скарб».В своєму вступному слові директор Ізюмської ЦРБ В.Лисаченко зазначила, що із тисяч мов, які існують на планеті, найдорожчою для кожного є його рідна мова. В ній – історична доля, духовна могутність та національна суть. Такою для нас, українців, є наша українська мова.

Бібліотекарі розповіли присутнім про історію виникнення української мови, про трагічні дати в її історичному календарі, згадали письменників та поетів, які берегли та ставали на захист рідного слова в тяжкі часи лихоліть. Це і І. Франко, і Л.Українка, і М.Куліш та багато інших.

Надзвичайно цікавими та пізнавальними для слухачів стали вірш та оповідання, написані в незвичайному стилі, де всі слова розпочиналися з однієї літери. Ця розповідь розкрила багатство, можливості та красу нашої рідної мови.

Присутні переглянули ряд відео та музичних кліпів, присвячених українській мові, а також ознайомилися з розгорнутою книжковою виставкою «Там, де живе рідна мова - живе український народ».

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 380 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar