MENU

08:21
6 квітня відбулась нарада з питань легалізації робочих місць в Ізюмі

Неоформлені працівники, які отримують зарплату в конвертах, матимуть проблеми при оформленні пенсії, оскільки в такому випадку відрахувань до Пенсійного фонду просто немає і трудовий стаж не нараховується. Не надходять кошти і до місцевого бюджету (основним джерелом якого є податок на доходи фізичних осіб). А ці кошти мали б піти на розвиток соціальної інфраструктури міста, зокрема на ремонт доріг, покрівель житлових будинків тощо.
Про усі негативні наслідки нелегального працевлаштування та способи боротьби з цим явищем йшла мова 6 квітня під час наради під головуванням Ізюмського міського голови Валерія Марченка. Участь у засіданні взяли секретар Ізюмської міської ради, заступники голови, представник податкової інспекції та начальник управління праці і соціального захисту населення.
Під час обговорення даної проблеми було вирішено створити комісію на чолі з Ізюмським міським головою, до складу якої увійдуть секретар Ізюмської міської ради, заступники Ізюмського міського голови, працівники поліції, податкової. Така комісія буде проводити перевірку усіх суб’єктів господарювання, зустрічатись з підприємцями, проводити роз’яснювальну роботу.
Кожен роботодавець повинен усвідомлювати, що в разі виявлення неофіційного працевлаштування його найманого робітника, до нього як до суб’єкта господарської діяльності будуть застосовуватись штрафні санкції в розмірі 30 мінімальних заробітних плат (41 340 грн.).
Також на засіданні було вирішено відкрити гарячу лінію - зателефонувавши на номер 2-34-89, ізюмчани зможуть повідомити про недотримання трудового законодавства. Крім того повідомити про суб’єкт комерційної або виробничої діяльності, який отримує дохід, але не зареєстрований у податковій інспекції згідно чинного законодавства.
Такі заходи боротьби з тіньовою економікою нашого міста сприятимуть наповненню міського бюджету та соціальній захищеності громадян.
 

 
Увага! Шановні ізюмчани!
Якщо ви стали свідком неофіційного працевлаштування або нелегального отримання доходу від будь-якого виду господарської діяльності, просимо вас повідомляти про такі випадки
за телефоном 2-34-89!
Давайте разом з вами подолаємо тіньовий бізнес в нашому місті!

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 725 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar