MENU

14:49
Адмінкомісія викон. комітету Ізюмської міської ради інспектувала прилеглу до Центр. ринку територію на факт порушень правил благоустрію.

До складу комісії щодо виявлення фактів порушення порядку провадження господарської діяльності та фактів торгівлі з рук у невстановлених місцях в м. Ізюм увійшли:

працівник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Ізюмської ОДПІ ГУ ДСФ у Харківській області;

дільничні офіцери поліції Ізюмського В П ГУ НП В Харківській області; начальник санітарно–гігієнічного відділу Ізюмського міськміжрайонного управління Держсанепідслужби у Харківській області;

начальник відділу з аналізу кон'юнктури ринків управління економіки виконавчого комітату Ізюмської міської ради;

головний спеціаліст у справах захисту прав споживачів відділу аналізу кон'юнктури ринків управління економіки виконавчого комітату Ізюмської міської ради;

головний спеціаліст відділу капітального будівництва та благоустрою управління житлово комунального господарства Ізюмської міської ради. Вказана комісія проводить перевірки, виявляє факти здійснення порушень порядку провадження господарської діяльності та фактів торгівлі з рук у невстановлених місцях в м. Ізюм.

Як правило, вказані правопорушення вчиняють на прилеглій території ринків та вулиць, прилеглих до них. Також працівники комісії, згідно чинного законодавства та в межах своїх функціональних обов’язків та повноважень складають адміністративні протоколи за вищевказані правопорушення та за порушення Закону України про благоустрій населених пунктів та Правил благоустрою м. Ізюма, а саме згідно додатку № 1 до Правил благоустрою м. Ізюма.

Згідно ст.152 КУпАП встановлено відповідальність: для фізичних осіб – від 340 до 1360 грн., для юридичних осіб – від 850 до - 1700 грн.

17 червня члени комісії вирушили на перевірку дотримання правил благоустрою власниками торгових об’єктів, що знаходяться на вул. Гагаріна біля Центрального ринку.

Так, комісією було виявлено відсутність стаціонарних урн для сміття, несвоєчасну ліквідацію сміття на прилеглій до торгової точки території, наявність забур’яненості. Представникам підприємств поки що було винесено усне попередження, наступного разу таких порушників чекатиме адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. Слід зазначити, що під час перевірки урни для сміття хутко з’являлись наче нізвідки. Таким чином кмітливі господарі намагались уникнути відповідальності.

Представниками комісії було складено адміністративний протокол на власника кафе, на подвір’ї якого було виявлено цілу купу побутових відходів. Останнього буде викликано на засідання адміністративної комісії, де буде вирішено міру покарання, тобто штрафу. Дісталось і продавцю фаст-фуду, який не мав санітарної книжки, сертифікатів якості продуктів харчування, відповідного спецодягу. Даний припис буде складено в міськміжрайонному управлінні Держсанепідслужби та направлено до прокуратури.

Проблема порушень порядку провадження господарської діяльності, зокрема, несанкціонована торгівля, засмічення прилеглої до торгових об’єктів території, відсутність необхідних дозвільних документів в нашому місті існує вже давно. Як зазначив начальник управління житлово-комунального господарства Григорій Пивовар, боротьба з такими правопорушниками триватиме доти, поки самі вони не усвідомлять, що уникнути відповідальності вже не вийде, а так звані номінальні протоколи тільки на папері залишатимуться у минулому. Саме від таких господарів залежить, наскільки наше місто матиме інвестиційно привабливий та охайний вигляд. Адже Ізюм — це кожен з нас.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 435 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar