MENU

11:20
АГРАРІЇ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ВЕСНЯНО-ПОЛЬОВИХ РОБІТ

7 квітня, відбувся практичний семінар для керівників сільськогосподарських підприємств району з питання проведення весняно-польових робіту 2016 році за участю голови районної державної адміністрації Л.Шамрай та голови районної ради С.Дуванського. На семінарбули запрошеніначальник Ізюмського РВ ГУ ДСНС України у Харківській області В.Тюльпа, в.о. начальника відділення ВД ФССНВВ та ПЗ України в Ізюмському районі В.Дубинський, в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Ізюмському районі В.Бережний, головний державний інспектор нагляду за охороною праці в АПК та СКС О.Тимофієнко, фахівці державної фітосанітарноїінспекціі Харківської області.

Розпочався семінар з огляду полів у ТОВ "Чарівний Лан", де на цей час проводилися роботи зпосіву ярої пшениці. Директор підприємства Павло Герман розповів про готовність "Чарівного Лану" до весняно-польових робіт, організацію харчування, побутового і медичного обслуговування в період весняно-польової кампанії, готовність сільськогосподарської техніки тощо.

Після цього учасників семінару зустрічали в ТОВ "Югран" на полі для посіву льону. В.о. директора Володимир Горбань ознайомив зі структурою посівів та технологіями вирощування зернових, які використовують у господарстві. Окремо зупинився на вирощуванні льону. За його словами, ця сільськогосподарська культура є найкращою для сівозміни.

Наступним підприємством, де побували господарники, стало товариство з обмеженою відповідальністю АПК "Хлібопродукт". Тут учасники семінару оглянули сільськогосподарську техніку, про цьогорічні особливості проведення весняно-польових робіт поспілкувалися з директором Володимиром Заїкою.

Далі відбулася розмова, у ході якої було розглянуто чимало важливих для аграріїв питань. Увагу було приділено організації безпечних умов праці під час проведення сільськогосподарських польових робіт, зокрема, необхідності дотримання вимог пожежної безпеки та санітарного законодавства. Мова йшла про важливість здійснення заходів щодо запобігання виробничого травматизму та безпечного проведення весняно-польових робіт у 2016 році, посилення профілактичної роботи, дотримання нормативно-законодавчих актів з охорони праці, атестацію робочих місць, ефективне функціонування системи управління охорони праці.

Із загальною інформацією щодо готовності сільськогосподарських підприємств Ізюмського району до проведення комплексу весняно-польових робіт ознайомила начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Тетяна Калініченко. Також вона зупинилася на основних положеннях Закону України "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 378 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar