MENU

17:33
Четвертий рік виробляють паливні гранули у Червоному Осколі місцеві підприємці

Останнім часом у зв’язку з високою ціною на природний газ все більшої актуальності набувають заходи, спрямовані на скорочення його споживання та заміщення у сфері опалення. Зокрема, в рази зменшує витрати на тепло перехід з газу на тверде паливо.

Наприкінці 2013 року у ході реконструкції системи теплопостачання с. Капитолівка опалювальну систему місцевого загальноосвітнього закладу було підключено до пелетної котельні. Третю зиму поспіль паливом цю котельню забезпечують приватні підприємці з Червоного Оскола Володимир Федченко і Владислав Шкарупєлий, які є власниками ділянки з переробки деревини. Саме тут і виробляється гранульоване паливо біологічного походження – пелети.

За словами Володимира Федченка, підприємство було засновано у 2001 році. 10 років воно займалося тільки розпилюванням деревини. Оскільки на такому виробництві залишається дуже багато відходів (це і горбиль, і тирса), то почали думати як їх переробити з користю для місцевого населення і в цілому для країни. "Розглядалося два варіанти – виробляти паливний брикет чи пелету, зупинилися на останньому. І займаємось цим вже четвертий рік, - говорить підприємець, - На цю лінію виробництва було працевлаштовано додатково 7 чоловік, які працюють у дві зміни. Пелети виробляються без усіляких домішок, тому виходить екологічно чиста продукція. Деревина закуповується в держлісгоспі, у діло йде все – виходить абсолютно безвідходне виробництво".

Окрім Капитолівського навчально-виховного комплексу паливними гранулами, виготовленими на цьому підприємстві, опалюється Червонооскільська сільська рада, також вони йдуть на продаж усім бажаючим. Опалення пелетами значно дешевше, ніж газом (приблизно у 2,5 рази), тепловіддача ж порівнюється з якісним антрацитовим вугіллям. Володимир Федченко повідомив, що були проведені відповідні аналізи, є сертифікат.

 

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 428 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar