MENU

18:24
До Дня Європи

19 травня в Ізюмській міській дитячий бібліотеці до дня Європи пройшов Літературний – екскурс «Казкова мандрівка країнами Європи» для дітей.

Мета заходу полягала в популяризації літератури країн Європи, а також залучення якомога більше дітей до книги, до читання шляхом інтерактивних ігрових форм роботи.

Діти заздалегідь підготувались: читали літературні казки, повісті, оформляли читацькі щоденники. Цей захід проводився у вигляді подорожі країнами Європи. Маршрут подорожі складався з різних зупинок. Діти побували в дивовижних країнах: Данії, Швеції, Німеччині, Англії, Франції, де народились чудові дитячі письменники: Ганс Крістіан Андерсен, Астрід Ліндгрен, Б. Грімм та В. Гауф , Льюїс Керролл, А. Милн Ш. Перро та їх незабутні твори «Пеппі Довгапанчоха», «Малий та Карлсон», «Аліса в країні чудес», «Русалонька», «Вінні – Пух» та інші.

А коли ми разом повернулися додому, на Україну, то подорожували казками В. Нестайка. Це повість-казка «Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків», «Пригоди їжачка Колька Колючки та його вірного друга і однокласника зайчика Косі Вуханя», «Пригоди Близнят – Козенят».

Під час подорожі діти мали можливість також ознайомитися з цікавими фактами країн Євросоюзу в ігровій формі.

На кожній зупинці діти відповідали на запитання казкових вікторин, а наприкінці взяли участь у конкурсі «Улюблена книга з мого читацького щоденника», де учні рекламували свою улюблену книгу . Діти самі визначили переможців конкурсу. А переможці були нагородженні невеличкими призами – книгами.

До заходу працівники бібліотеки підготували електронну презентацію «Казкова мандрівка країнами Європи» та книжкову виставка «В подорож за героєм книжок!».

Ізюмська центральна міська бібліотека

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 420 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar