MENU

10:27
ДО УВАГИ БЕЗРОБІТНИХ

 Харківський обласний центр зайнятості планує професійне навчання безробітних за професіями «водій автотранспортних засобів» категорій «Д» та «СЕ», «машиніст крана (кранівник)», «електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування».

Згідно з Інструкцією про порядок організації та контролю за підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації водіїв транспортних засобів, затвердженою Наказом Міністерства внутрішніх справ України від 07.12.2009 № 515, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 22.01.2010 № 73/17368, на водія автотранспортних засобів категорії «Д» направляються особи, які мають посвідчення водія категорій В, СІ, С. 01 або кількох з них і мають безперервний трирічний стаж керування транспортним засобом відповідної категорії. До безперервного стажу керування транспортним засобом включається як робота протягом останнього часу на транспортному засобі, так і керування власним транспортним засобом з максимально допустимою перервою не більше одного місяця, якщо це підтверджено відповідними документами, а саме:
-для осіб, що працюють водіями,- витягом з трудової книжки або довідкою з місця роботи із зазначенням дати наказу про призначення особи на посаду, дати, з якої така особа працює водієм, марки закріпленого транспортного засобу і його номерного знаку;
-для осіб, які керують власним транспортним засобом, - реєстраційними документами на такий транспортний засіб;
-для осіб, які керують транспортними засобами, що не є їх власністю, реєстраційними документами на такий транспортний засіб та документами, що надають право керування ним.
Водій автотранспортних засобів категорії «Д» здійснює керування автотранспортним засобом, у якого місць для посадки пасажирів більш ніж 16.
На водія автотранспортних засобів категорії «СЕ» направляються особи, які мають посвідчення водія категорій «С», «ВС» і стаж роботи не менше 1 року. Водій автотранспортних засобів категорії «СЕ» керує вантажним автомобілем з причепом.
Безробітні, які бажають оволодіти вищевказаними категоріями, повинні мати повну середню освіту.
Відповідно до Державного стандарту професійно-технічної освіти ДСПТО 8333.01.45-2013 з професії «Машиніст крана (кранівник)», затвердженого Наказом Міністерства освіти та науки України № 917 від 05.07.2013 року, вимогами до освітнього рівня осіб, які навчатимуться за даною професією за 2-им розрядом, є повна загальна середня освіта, без вимог до стажу роботи.
Відповідно до Державного стандарту професійно-технічної освіти ДСПТО 7241.С.33.14-2014 з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», затвердженого Наказом Міністерства освіти та науки України № 1470 від 15.12.2014 року, вимогами до освітнього рівня осіб, які навчатимуться за даною професією за 2-им розрядом, є повна загальна середня освіта, без вимог до стажу роботи.
Крім дотримання вимог до освітнього рівня безробітних, обов’язкова наявність медичної довідки за формою О86-о.

Особи, які бажають пройти професійне за професіями «водій автотранспортних засобів» категорій «Д» та «СЕ», «машиніст крана (кранівник)», «електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», можуть звертатися до особистого консультанта або фахівця з організації профнавчання
(21 каб., робоче місце № 16).

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 592 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar