MENU

21:03
ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ ЗЕМЕЛЬНИХ ЧАСТОК (ПАЇВ)

У засобах масової інформації районного та обласного рівня почали з’являтися оголошення про те, що нікому не відомі в районі фізичні та юридичні особи пропонують взяти в оренду на тривалий термін (до 49 років) землі сільськогосподарського призначення (паї) у громадян.

В оголошеннях обіцяно збільшення орендної плати до 6-7% від нормативної грошової оцінки земельної частки(паю) та розрахунок відразу за весь період дії договору оренди та додатково - премії за довгострокове укладання договору оренди, безповоротну матеріальну допомогу, безкоштовну оранку та культивацію присадибних ділянок.

Як правило, незнайомими особами організовуються збори жителів населених пунктів, з метою ознайомлення про вигідні умови співпраці ніж з їх орендарем і переконати власника переукласти договір оренди з ними. Оформлення документів відбувається на місці, подальше оформлення орендар бере на себе, взявши копії документів на земельні ділянки, копії паспортів та ідентифікаційних номерів та довіреності на виконання нотаріальних дій.

Власникам земельних ділянок пропонують великі суми готівки, що будуть перераховані поштовим переказом відразу після укладання договору. Пояснення орендодавцям, під які зобов’язання будуть сплачені гроші, надають розмиті.

Насправді, підприємство, яке за паї, пропонує людям усілякі блага, в районі не зареєстроване, і невідомо куди людям звертатися, якщо виникнуть якісь питання. На законних підставах розірвати вже укладені та зареєстровані раніше договори неможливо, тобто передбачається, що тут будуть задіяні механізми, які не відповідають чинному законодавству.

Після оформлення всіх документів орендодавець може повністю втратити можливість отримувати орендну плату або використовувати земельну ділянку

Шановні власники земельних ділянок (паїв)!
З метою упередження шахрайства, переконливо просимо Вас при виборі орендаря вашої ділянки враховувати такі чинники:

чи зареєстрований орендар на території Ізюмського району;
чи будуть створені робочі місця на території вашої сільської ради;
як характеризується ваш потенційний орендар іншими фактичними орендодавцями;
чи має такий орендар відповідну матеріальну базу, яка дозволяє ефективно обробляти ваші паї.
Управління агропромислового розвитку
Ізюмської райдержадміністрації

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 561 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar