MENU

16:16
Додаткові кошти з державного бюджету на фінансування ПТУ виділені не будуть

Міністерство освіти і науки України надало відповідь на численні звернення Харківської обласної ради та органів місцевого самоврядування щодо фінансування ПТУ області у 2016 році.

У листі Міністерства черговий раз підтверджується, що фінансування видатків на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних закладах передано з державного бюджету на місцеві.

Разом з тим, йдеться про спрямування на ПТУ та розподіл між ними обсягу стабілізаційної дотації у сумі 500 млн. грн на всі області України, з яких закладам Харківщини передбачено 30 млн. 53 тис. грн. Розподіл коштів здійснюватиметься обласними державними адміністраціями між обласними бюджетами та бюджетами міст обласного значення.

Водночас у відповіді говориться про те, що обласним та Київській міській державним адміністраціям за участю відповідних ОМС доручено:

розробити та затвердити плани заходів щодо забезпечення фінансування професійно-технічних навчальних закладів;
розробити регіональні плани розвитку професійно-технічної освіти на 2016-2018 роки з урахуванням необхідності модернізації мережі професійно-технічних навчальних закладів, їх укрупнення, здійснення підготовки та перепідготовки робітничих кадрів відповідно до потреб і погодити їх з Міністерством освіти і науки;
у разі відсутності необхідної кількості коштів на фінансування професійно-технічних навчальних закладів у містах обласного значення опрацювати питання спрямування бюджетам таких міст коштів обласного бюджету у вигляді міжбюджетних трансфертів, зокрема не використаних на 1 січня 2016 року залишків субвенції 2015 року на підготовку робітничих кадрів.

Категорія: Новости Укрины | Переглядів: 567 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar