MENU

13:20
Допомога людям, які втратили роботу

Ринок праці міста та району перебуває під впливом соціально-економічної ситуації в країні. Військові дії та фінансова криза, безперечно вплинули на зменшення рівня зайнятості.
Ізюмський міськрайонний центр зайнятості всіляко сприяє працевлаштуванню осіб, які втратили роботу.
На 1 січня 2016 року в центрі зайнятості перебувало на обліку 1841 безробітна особа. В січні місяці ще 243 особам надано статус безробітного.
На підприємства, організації та установи міста і району за направленням служби зайнятості за перший місяць поточного року працевлаштовані 78 осіб, з них 2 внутрішньо переміщених особи.


Власну справу організували 13 безробітних, в т.ч. 1 внутрішньо переміщена особа, які отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. Серед основних видів діяльності, які обрали безробітні: торгівля товарами народного споживання, сільське господарство, послуги в сфері перевезень, соціально-побутові послуги, тощо. Перш ніж стати бізнесменами, безробітні відвідали навчальні семінари з підприємницької діяльності, цільові курси.
Протягом січня місяця на професійне навчання направлено 71 особа, з них 2 особи з числа внутрішньо переміщених. Їх навчання здійснювалося з урахуванням попиту на ринку праці. Безробітні проходили стажування під конкретне замовлення роботодавців безпосередньо на підприємствах та у фізичних осіб-підприємців.
До оплачуваних громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру залучена 31 особа, з них 17 внутрішньо переміщених. В основному, це роботи пов’язані з некваліфікованою працею.
В січні місяці допомогу по безробіттю отримувала 1521 особа, в т.ч. 47 внутрішньо переміщених осіб .

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 453 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar