MENU

15:25
Два музеї при навчальних закладах нашого міста отримали почесні звання Міністерства освіти і науки України «Зразковий музей»

Історичному музею імені М.В. Сібільова Ізюмської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 та музею ветеранської доблесті «Пам'ять» Ізюмської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 наказом Міністерства освіти і науки України від 17 червня 2016 року № 689 присвоєно звання «Зразковий музей».

Звання «Зразковий музей» присвоюється музеям, які діють понад 3 роки при дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладах України та зробили вагомий внесок у справу виховання учнівської молоді, відродження та примноження культурних надбань, історичної спадщини українського народу, пропаганду пам’яток історії, культури і природи, формування та збереження Музейного фонду України.

Для організації роботи щодо присвоєння музеям звання «Зразковий музей» Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, департаменти (управління) освіти і науки обласних та міських державних адміністрацій створюють комісії з присвоєння зазначеного звання. До складу комісій входять працівники органів управління освітою, культурою, педагоги, фахівці у галузі музейної справи, представники творчих спілок та об’єднань, громадських організацій.

Музеї, яким присвоєно звання «Зразковий музей», підтверджують це звання один раз на п’ять років.

12 музеїв при дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладах Харківської області отримало звання «Зразковий музей».


Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 354 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar