MENU

18:07
Єдність родинного і дошкільного виховання дітей - в Ізюмському дитсадку №17

Основа співпраці з родиною - це єдність у ставленні до дитини, як до найціннішого скарбу життя. Тільки у тісній співпраці, взаємопорозумінні і взаємодопомозі педагогів і батьків в дошкільному закладі створено тепло і затишок, комфорт і добробут, злагода і радість. «Джерельце» - це своєрідний «сад», у якому вирощуємо, плекаємо малюків, озброюємо їх знаннями, уміннями жити і бути щасливими у нашому такому суперечливому світі; забезпечуємо природне входження дитини у світ духовності та культури рідного краю.


Враховуючи, що батьківська родинна педагогіка є серцевиною народної педагогіки, педколектив дошкільного навчального закладу №17 докорінно змінив принципи взаємодії із родиною. На противагу традиційним формам роботи, останні роки ми пропонуємо батькам участь у круглих столах, семінарах-практикумах, ділових іграх, тренінгах, тощо.
У грудні 2015 року День відкритих дверей для батьків за темою «Мовна культура дитини в усіх видах діяльності» педагоги поєднали із Днем батьківського самоврядування. Цей день надав змогу батькам відчути атмосферу внутрішнього життя дошкільного закладу та спробувати себе в ролі вихователя, усвідомити різницю між рівнем розвитку своєї дитини та дитячого колективу взагалі.
Обов’язки вихователя взяли на себе:
Рєчкіна Олена Леонідівна - група №1 «Мрія»
Безкоровайна Ольга Сергіївна - група №8 «Віночок»
Забашта Лідія Василівна - група №5 «Полуничка»
Китайова Інна Сергіївна - група №6 «Колосок»
Протягом дня батьки проводили заняття, ранкову гімнастику, прогулянку, грали в ігри, читали казки. Самі малюки були позитивно налаштована на тимчасову заміну вихователів. 
Такий захід за участю батьків проводився вперше і приніс масу позитивних емоцій як дітям так і дорослим.
По завершенню Дня батьківського самоврядування і Дня відкритих дверей за круглим столом батьки ділилися враженнями та відчуттями. Практичний психолог Зуєва А.Ю. провела психологічний тренінг для батьків та анкетування. Підсумок анкетування розкрив активність і рішучість батьків та готовність їх брати на себе роль вихователя.
Без сумніву, такі заходи сприяють єдності між родинами та дошкільним закладом, дозволяють вирішити проблемні питання розвитку та виховання дітей, вносять нову творчу течію у звичний розклад роботи закладу та життя сім’ї. Вони показують, що педагоги і батьки разом роблять життя маленьких господарів дошкільного закладу «Джерельце» повноцінним, змістовним, цікавим і радісним.
Вихователь-методист А.А.Мітіна.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 383 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar