MENU

18:15
І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ-ЗАХИСТУ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКИХ РОБІТ УЧНІВ-ЧЛЕНІВ МАН

З метою духовного, творчого, інтелектуального розвитку дітей країни, виховання їх у дусі патріотизму і демократичних цінностей, створення умов для формування інтелектуального потенціалу нації 20 листопада у відділі освіти було проведено І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. На конкурсі була присутня методист Комунального закладу "Харківська обласна станція юних туристів” Харківської обласної ради Масюкевич Аліна Володимирівна.
Основними завданнями конкурсу є виявлення і підтримка обдарованих дітей, залучення інтелектуально й творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції учнів, виховання в них самостійності, наполегливості, вміння формувати й обстоювати власну думку.
Підготовка науково-дослідницької роботи — це кропітка робота, яка вимагає і від учня, і від учителя досить великого напруження та витрат часу; вона планується і виконується протягом одного, або декількох робіт, починаючи з пошуку і вибору актуальної теми дослідження, вибору об’єкту і методу дослідження і, завершуючи оформлення результатів роботи, та її захистом на обласному етапі. Основна частина — це пошук і збір інформації, обробка та аналіз даних, отриманих в результаті спостережень, дослідів, тобто виконання практичної частини.
Шлях до успішного захисту — це проходження декількох етапів: шкільного, районного, обласного.
Цього року на конкурс захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук було подано 6 робіт.
Нашу школу на І етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН представляли 2 учня, а саме - Шемануєв Ілля - учень 9 класу Іванчуківської ЗОШ І-ІІІ ст. з роботою на тему «Використання козацької педагогіки в процесі національно-патріотичного виховання на прикладі Іванчуківської ЗОШ І-ІІІ ст. Ізюмської районної ради» (керівник Владикін В.П.) та Макаренко Валерія — учениця 9 класу Іванчуківської ЗОШ І-ІІІ ст.  з роботою на тему «Стилістичні, сюжетні та мовні паралелі казки братів Грімм "Hansel und Grete” та української народної казки "Івасик-Телесик” записаної Іваном Рудченком» (керівник Решетняк Т.М.).
Після І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН учні школи продовжують наполегливу працю щодо підготовки до обласного етапу. 

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 434 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar