MENU

11:42
Інтернет у всі ради та громади: пріоритетні завдання обласної програми «ІТ-Харківщина»

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації обговорювався проект обласної програми «ІТ-Харківщина» на 2016-2020 роки. У роботі комісії взяв участь перший заступник голови облради Віктор Коваленко.

Керівник КП ХОР «Харківські обласні комунікаційні системи» Сергій Литвин презентував депутатам основні вигоди, які отримає регіон з прийняттям та реалізацією програми. За його твердженням, аналогів такій програмі та масштабності завдань, які планується виконати, в Україні немає.

«Харківська область стане локомотивом у розвитку телекомунікаційних мереж, - говорить очільник комунального підприємства. - Насамперед, ми побудуємо власну комунікаційну мережу передачі даних, яка об’єднає всі міста та села, всі ради та адміністрації. Буде збудований обласний датацентр для обробки та зберігання інформації. В рамках програми всі комунальні заклади будуть в одній мережі передачі даних. Органи влади всіх рівнів отримають якісний інтернет та канали зв’язку. Мережі будуть приведені до одного стандарту якості, будуть запроваджені єдині прозорі тарифи по всій області. Місцеві органи влади в районах готові довірити нам розміщення та контроль телекомунікацій. Адже в районах немає фахівців, немає єдиної інформаційної політики у цій сфері».

«Програма також буде націлена на профілактику та виявлення правопорушень: в області планується встановлення відеокамер. Завдяки волоконно-оптичним технологіям всі незахищені верстви населення отримають безкоштовне україномовне телебачення та, якщо буде на те потреба, то й інтернет. Щоб надати всім соціально вразливим верствам населення безкоштовне телебачення, знадобиться 7-8 місяців», - запевняє Сергій Литвин.

Як зазначив доповідач, актуальність програми незаперечна, оскільки «після приватизації «Укртелекома» держава втратила стратегічні мережі передачі даних. Реалізація програми не буде тягарем для обласного бюджету, вже є потенційні спонсори, які готові брати участь у цьому проекті».

Для втілення завдань Програми передбачається залучити ресурси мереж загального користування різних форм власності, забезпечити взаємодію цих мереж з урахуванням потреб національної безпеки та оборони держави, захисту інформації та безпеки критичних елементів мереж, а також управління всіма мережами в умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного та воєнного стану.

Профільна комісія рекомендувала розгляд програми на пленарному засіданні після усунення зауважень, наданих юридичним відділом виконавчого апарату облради.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 404 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar