MENU

21:04
Із вдячністю до людей, які стоять на варті мирного буття (фото)

Сьогодні, 7 грудня, у рамках відзначення Дня Збройних Сил України, у Довгеньківському навчально-виховному комплексі пройшла презентація книги «Місячна соната війни», присвяченої захисникам східних кордонів України.. Звучали уривки публікацій заслуженого журналіста України Леоніда Логвиненка та поезії місцевих авторів, які увійшли до збірки. Школярі розповідали про героїв АТО та історію рідної країни останніх років. Нікого не залишив байдужим виступ Наталії Щитової.

На захід завітали почесні гості – голова райдержадміністрації Л.Шамрай та ізюмська поетеса Т.Гребенюк."Місячна соната війни" – це третя книга, присвячена новітній історії нашої держави та її героям – бійцям АТО, яка завдяки творчому натхненню наших земляків. Першою була збірка "Герої не вмирають", другою – "Музи проти гармат". Вони мають невеличкий формат, тому що ці книжки ми веземо на Схід, бо цей духовний хліб – такий же бажаний для солдата як і продукти харчування, які ми привозимо, а іноді навіть і важливіший", – зазначила голова райдержадміністрації.

Любов Миколаївна пообіцяла, що частину примірників з другого накладу книги отримає Довгеньківський НВК.

Тетяна Гребенюк у своєму виступі поділилася зі школярами враженнями від недавньої подорожі до Києва на Майдан, а також відзначила, що такі зустрічі як сьогодні відбуваються часто, зокрема, і з бійцями АТО задля того, щоб у людях розбудити почуття єдиної родини, любові до рідної землі. Також Тетяна Олександрівна прочитала свої вірші.

Кожен із присутніх учнів мав змогу наклеїти на рукотворну карту України наліпки з написом "З Україною в серці" як символ любові до Батьківщини.

По завершенні презентації школярам було запропоновано провести акцію – написати листи своїм землякам, які зараз несуть службу на Сході.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 466 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar