MENU

16:11
Якість послуг з вивозу сміття в Ізюмі покращиться завдяки новим сміттєвозам

Комунальне підприємство «Благоустрій міста Ізюма» у минулому році брало участь у пілотному проекті із централізованого збору та вивозу сміття. Підприємством було розроблено програму, яка отримала гранд на фінансування. Таким чином, «Благоустрій міста Ізюма» повинен був отримати нові сміттєвози за рахунок обласного бюджету на суму 2 млн. 269 тис. грн. Але тоді міська влада не змогла вирішити фінансове питання з обласним казначейством.
Тому в цьому році наприкінці жовтня Ізюмський міський голова Валерій Марченко зустрівся з головою Харківської обласної державної адміністрації Ігорем Райніним та обговорив ряд питань, серед яких підіймалося і питання відновлення процедури купівлі для нашого міста нових сміттєвозів.


І вже через кілька днів було перераховано 500 тис. грн., а ще через місяць — решта.
Тож на сьогоднішній день перший сміттєвоз марки «МАЗ» з боковим завантаженням прибув до Ізюма. Другий — із заднім завантаженням - прибуде через кілька днів.
У порівнянні з чотирма існуючими сміттєвозами, завантаженість яких складає по 6 м. куб., коефіцієнт здавлювання відходів — 2; в придбаних сміттєвозах завантаженість складає 21 м. куб. та 18,5 м. куб., а коефіцієнт здавлювання відходів — 4. Тобто один новий сміттєвоз здатен завантажити у 6 разів більше побутових відходів, ніж старий.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 445 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar