MENU

14:22
ЮНІСЕФ планує виділити понад 1 млн. дол. США на розвиток мережі дошкільних навчальних закладів Харківщини

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов взяв участь у засіданні колегії облдержадміністрації, що відбулася у Будинку рад. Учасники колегії розглянули, зокрема, питання про формування мережі дошкільних навчальних закладів на 2016-2017 навчальний рік та заслухали звіт щодо розвитку сфери протягом останніх трьох років.

У своєму звіті Анатолій Бабічев, директор Департаменту науки і освіти облдержадміністрації, доповів щодо проведеного аналізу розвитку мережі дошкільних навчальних закладів. Відтак за останні роки було відкрито 64 нових дитячих садків, відновлено діяльність закладів, що протягом тривалого часу не працювали, створено додаткові групи у функціонуючих закладах, збільшено кількість місць (за останні три роки в області додатково створено майже 2,5 тисячі місць).

Сьогодні в області налічується 712 дитячих садків усіх типів і форм власності. Показник охоплення дітей старшого дошкільного віку різним формами дошкільної освіти складає 100%. Найнижчі показники охоплення дошкільною освітою дітей віком 3-6 років – у Зачепилівському, Ізюмському, Вовчанському, Сахновщинському районах та у Люботині.

Проблемним залишається питання із перевантаженням груп – завантаженість дошкільних навчальних закладів в середньому складає 107 дітей на 100 місць (у містах – 113, у сільській місцевості – 79), в тому числі у Харківському, Зачепилівському районах, Люботині та Харкові. Наразі це один з найкращих показників в Україні. Та приведення їх до нормативних вимог все ще лишається актуальним. Вирішення окресленої проблеми вбачається у створенні додаткових місць.

У 2016 році заплановано відкрити 6 навчальних закладів: у Київському районі Харкові, Дергачівському та Близнюківському районі, у Лозовій, 2 НВК у Зміївському та Ізюмському районах.

У діючих закладах передбачено відкриття 18 вікових груп для 385 дітей (у Балаклійському, Краснокутському, Харківському районі, у Харкові).

Крім того, в рамках співпраці з ЮНІСЕФ, заплановано реалізацію проекту сприяння соціальної згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на Сході України. Проект направлений на розвиток мережі дошкільних навчальних закладів Харківщини. І передбачає виділення області понад 1 млн. дол. США.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 458 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar