MENU

12:16
Кабмін збільшив пільги для населення на придбання твердого палива та скрапленого газу

Кабінет міністрів збільшив пільги на придбання твердого палива до 2 тис. грн/тонна, а також на придбання скрапленого газу до 200 грн/балон для потреб населення в 2016 році.

Рішення прийнято на засіданні уряду в понеділок, 8 серпня.
"Пропонується встановити граничний показник вартості твердого палива для надання пільг і субсидій у 2016 році на рівні 2 тис. грн на 1 тонну твердого палива, що на 23,5% більше, ніж у попередньому році і 200 грн на 1 балон скрапленого газу", - сказав міністр соціальної політики Андрій Рева у ході засідання уряду.


"Якщо домогосподарство отримує 2 тонни вугілля - воно буде отримувати 4 тис. грн (раніше - близько 3 тис. грн)", - сказав міністр соціальної політики України Андрій Рева.
Крім вартості вугілля, уряд також підвищив ціну скрапленого газу, що враховується при наданні субсидій, з 196,7 до 200 грн/ балон.
За його словами, для фінансування даних заходів необхідно збільшити розмір субвенції з державного бюджету на 1,3 млрд грн, що доведе загальний обсяг субвенції на ці цілі до 2,5 млрд грн. Уряд планує знайти кошти за рахунок перерозподілу коштів бюджету, без зростання його витратної частини.
При цьому близько 450 тис. сімей, які вже отримали пільги і субсидії в 2016 році, зможуть отримати доплату у зв'язку з підвищенням пільг і субсидій.
Раніше в Кабміні повідомили, що монетизацію залишків, а не всієї субсидії можуть запровадити навесні 2017 року. Уряд пообіцяв трансформувати систему надання субсидій до кінця наступного опалювального сезону.

Категорія: Новости Укрины | Переглядів: 572 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar