MENU

15:46
Керівництво міста виправляє помилки попередньої влади

Попередня міська влада, користуючись прийнятими змінами до Податкового кодексу України, в минулому році встановила для ізюмчан драконівські податки на землю в розмірі 3% від нормативно-грошової оцінки, за якими звичайна присадибна ділянка в 10 соток обійшлася би зараз для мешканців міста у суму понад 6 тис. грн.
Усвідомлюючи, що такі платежі для жителів Ізюма стануть непосильним тягарем, Ізюмський міський голова Валерій Марченко разом із секретарем міської ради та новообраними депутатами прийняли спільне та виважене рішення, метою якого є поетапне зменшення податкового навантаження на ізюмчан.
Тому, на черговій сесії Ізюмської міської ради депутати проголосували за зменшення в цьому році податоку на землю з 3% до 0,2%, що становитиме 42 грн. за 1 сотку землі присадибної ділянки, а в наступному 2017 році ця ставка буде знижена до 0,1% і становитиме 21 грн.
Що стосується ставки податку на землю для комерційної діяльності, то попередня влада так само встановила максимальну ставку податку у розмірі 12%, тому, на жаль, в 2016 році місцеві підприємці будуть вимушені виконати цю норму.
Однак, для сприяння розвитку малого і середнього бізнесу в Ізюмі, а також стимулювання місцевих підприємців офіційно оформлювати у власність земельні ділянки, міська влада прийняла рішення про зниження з 01 січня 2017 року ставки податку на землю для комерційної діяльності з 12% до 3%.
Таким чином, міська влада очікує збільшення надходжень до місцевого бюджету не за рахунок високої ставки податку на землю, як це було раніше, а за рахунок збільшення кількості власників та користувачів землею, які будуть офіційно сплачувати податки до місцевого бюджету за зменшеною ставкою.
Закликаємо, всіх мешканців міста сумлінно виконувати свій громадянський обов’язок по сплаті місцевих податків.
Оскільки дороги, освітлення вулиць, ремонт об'єктів ЖКГ, медицина та соціальна сфера – абсолютно всі елементи життєдіяльності міста залежать від наповнення міського бюджету.
Памятайте – місто починається із кожного з нас

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 416 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar