MENU

09:37
КЛУБ ЄВРОПЕЙСЬКОГО РІВНЯ ВІДКРИТО В СЕЛІ ДОНЕЦЬКЕ

Сьогоденні проблеми сільських клубів на Ізюмщині – це не тільки фінансова сторона, але й питання пріоритетів, бо завжди знайдеться більш болюча проблема.

Тому, коли в селі Донецьке Малокомишуваської сільської ради дізналися про програму допомоги МОМ, активісти, серед яких основними ініціаторами були вимушені переселенці з Донбасу, розпочали роботу по залученню гранта Євросоюзу саме для їхнього будинку культури.

Результат копіткої багатомісячної праці місцевої громади, переселенців, сільської влади, яка теж виділила значні кошти, та будівників – відремонтований сільський клуб, відкриття якого відбулося 9 квітня 2016 року. Закуплено також високоякісну музичну апаратуру, стіл для настільного тенісу, театральні реквізити та багато іншого, а на днях буде закуплено ще й освітлювальну техніку. «Такого освітлення, скоріш за все, немає і в радіусі 50-ти кілометрів. Чекаємо на музичний синтезатор, щоб можна було навчатися вокально-інструментальним мистецтвом з дітками. В планах надалі – створення футбольної команди, відбудова футбольного поля та спортивного майданчика, на якому плануємо встановити спортивні тренажери. Задля цього ми почали писати новий грантовий проект», - так прокоментував останні події в селі Донецьке та плани на майбутнє один з активістів проекту, вимушений переселенець з Авдіївки Донецької області Олександр Глазунов.

Виступаючи перед місцевими жителями, голова Ізюмської РДА Любов Шамрай подякувала всім, хто, за її словами, із занедбаної розбитої хати в центрі села зробив чудовий Будинок культури європейського рівня, в якому тепер можна сміливо проводити різноманітні заходи районного масштабу, та отримала на це згоду громади.

Святковим концертом, теплими словами та привітаннями місцеві артисти віддячили гостю з ЄС – координатору проекту МОМ пані Естер Руіз де Асуа та іншим гостям з області та району, а сільський голова Юрій Третьяков у своєму виступі подякував тій маленькій групі активістів, які своєю наполегливістю не просто все розпочали і довели до логічного завершення, а згуртували громаду в одну велику родину.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 387 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar