MENU

14:20
Крок на зустріч підприємництву

Втрата роботи в наш час — річ неприємна. Людина позбавляється не тільки стабільного заробітку, а й упевненості в своїх силах, порушується звичний хід життя. Дуже часто, люди , які втратили роботу звертаються за допомогою до служби зайнятості, де вони зможуть одержати підтримку та порозуміння. Таким людям надається весь комплекс соціальних послуг. 
Одним з пріоритетних напрямів Державної служби зайнятості на сьогодні є допомога у започаткуванні безробітним власної справи. 
Для осіб, які стали на облік в Ізюмському міськрайонному центрі зайнятості пропонується відвідати інформаційний семінар «Як розпочати власний бізнес», на якому присутнім надається інформація про стан ринку праці та перспективи розвитку підприємництва в регіоні, про можливості відкриття власного бізнесу за сприянням служби зайнятості, визначаються якості , необхідні успішному підприємцю.

Безробітні ознайомлюються з поняттями бізнес-ідеї та бізнес-плану. Ті присутні,які виявили бажання спробувати себе у малому бізнесі запрошуються на наступний семінар « Від бізнес-ідеї до власної справи», на якому безробітні ознайомлюються із законодавчими аспектами підприємництва та організаційно-правовими формами підприємницької діяльності. Присутнім надається допомога у виборі бізнес-ідеї та надається інформація щодо мети, змісту, структури бізнес-плану та основних вимог його написання. Надається інформація про умови надання одноразової виплати допомоги по безробіттю для започаткування власної справи.
Безробітні, які бажають поглибити свої знання по організації малого бізнесу, направляються на курси за напрямом «Стратегічне планування і розвиток приватного підприємництва» до Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості», де для успішного ведення бізнесу майбутні підприємці опановують основи ринкової економіки, управління власним бізнесом, бухгалтерським та податковим обліком, маркетингом та менеджментом.
В минулому 2015 році за сприянням Ізюмського міськрайонного центру зайнятості 82 особи з числа безробітних отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю та започаткували власний бізнес. 
Неабиякою популярністю ця послуга служби зайнятості користується у вимушено переміщених осіб. 33 особи цієї категорії виявили бажання скористатися цією послуго. Вони отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю та започаткували власний бізнес. Цією ж послугою скористалося і 5 демобілізованих із зони проведення АТО .
Найпопулярніші серед підприємців-початківців сфери діяльності — торгівля, надання ремонтно-будівельних послуг, надання консультаційних послуг, виготовлення та ремонт одягу, виробництво сільськогосподарської продукції.
Люди, які розпочали власну справу, впевнені, що їхній досвід допоможе іншим. Причому для більшості початківців-підприємців можливість зайнятися бізнесом стала шансом реалізувати себе, свій творчий потенціал і навіть мрію юності.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 420 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar