MENU

20:53
Майданчики для дресирування собак з'являться у всіх районах Харкова

У всіх районах Харкова будують і відновлюють дресирувальні майданчики для вигулу й дресирування собак.
Про це сьогодні, 13 травня, повідомила директор КП «Центр поводження з тваринами» Юлія Шаповалова.

За її словами, в Харкові існують п'ять старих майданчиків для собак. Вони діють з 1992 року, і більшість знарядь на них потребує ремонту: дерево прогнило, фарба потріскалася, в поганому стані огорожа. Як повідомила директор центру, було вирішено відновити ці майданчики за кошти, які заробляє ветеринарна клініка притулку для тварин. На сьогоднішній день вже відремонтовано три майданчики, до кінця року планується відновити всі п'ять.

В той же час, повідомила Юлія Шаповалова, у місті облаштовують і нові майданчики для собак, але для цього потрібно в десятки разів більше коштів. Тому установка нових майданчиків фінансуватиметься за рахунок коштів міського бюджету. На сьогоднішній день сучасних майданчиків у місті два: перший відкрили в 2013 році в Орджонікідзевському районі (на перехресті вул. Зубарєва та вул. Грицевця), пізніше - в Комінтернівському районі (у сквері на вул. Плеханівській).

«Вже проведено відкриті торги, є підрядник для будівництва ще семи майданчиків. Хочеться, щоб нові майданчики були у всіх районах міста. Це будуть спорудження нового рівня: з високою огорожею, там буде багато металевих і дерев'яних елементів. Знаряддя будуть відповідати всім кінологічним нормам», - підкреслила директор центру.

Юлія Шаповалова також повідомила, що майданчики будуть відкриті щодня, будь-який господар зможе прийти зі своїм вихованцем і потренувати його. Також на майданчиках будуть проводитися заняття за участю професійних дресирувальників. Це буде піднімати культуру утримання собак, особливо тих, які відносяться до порід небезпечних тварин. Директор центру підкреслила, що заняття з кінологами привчають собак до послуху, і тварина стає безпечною в соціальному середовищі міста.

http://www.city.kharkov.ua/uk/news/maydanchiki-dlya-dresiruvannya-sobak-zyavlyatsya-u-vsikh-rayonakh-kharkova-27948.html

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 485 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar